27 Aralık 2014 Cumartesi

XERYUS ROUGE - Givenchy


 Xeryus, Adı Yunan tanrısına ithafen verilmiştir. Asıl Xeryus'un kırmızı versiyonudur. Rouge(Ruj), kırmızı demek zaten. Xeryus Rouge, klasik Xeryus göre daha derin ve daha duygulu ayrıca Givenchy'nin ürettiği ilk oryantal parfüm olma özelliklerini de taşımaktadır. Baş notalar kumkuat, kaktüs ve tarhun sayesinde ferah ve yeşildir. Parfümün insanı saran sıcaklığı ise tam kalbinde yani orta notalarındadır. Kalbinin içeriği ise sedir, kırmızı biber ve sardunya oluşmadır. Bunlar parfüme o bahatsılığı ve sıcak hissiyatı vermektedir. Sedir, sandal ağacı, beyaz misk ve boz kehribardan oluşan temel notalar ise bir o kadar kıymetli ve bir o kadar sade.
 Xeryus Rouge Annick Menardo tarafından 1995 yılında yaratıldı.

 Nota dizilimi şöyle;

  Başta: Kumkuat, Kaktüs ve Tarhun

  Ortada: Kırmızı biber, Sedir ve Sardunya

  Temelde: Sandal ağacı, Beyaz misk, Boz kehribar ve Sedir





 Başlangıçta baharatlı ve ıslağımsı bir narenciye şeklinde duyulan karışım çok başarılı. Tarhun gibi baharat kaktüs ile çok güzel bir uyum yakalamış. Kumkuat bütünüyle yenilebilen turuncu bir meyve ve gayet lezzetli bir meyve. Üst notalar sizi orta kısıma yavaştan alıştırmaya başlıyor. Oryantale hazırlıyor da diyebiliriz bir nevi

 Orta notalara geçildiğinde ise sedir ve sardunya önceki yenilesi kokuyu yavaş yavaş ele geçirmeye başlıyor. Başlangıca nazaran daha oturaklı, ciddi bir koku var orta kısımda. Sedir ağaçsı bir his katıyor ve yanında kullanılan sardunya aroması ile birleşip  olgun bir havaya bürünüyor parfüm burada. Ancak orta kısımdaki en önemli nota kesinlikle kırmızı biber. O kadar güzel kullanılmış ki! Çok güzel bir baharat kokusu geliyor burada burnunuza, koklamaya doyamayacağınız bir sıcak bir baharat. İçinizi ısıtıyor gerçekten!

 Temelde ise kullanılan sandal ağacı ve misk kokuyu iyice yerleştiriyor teninize ve ya kıyafetinize ve kalıcılığı oldukça uzatıyor. Bu esnada kehribar kokunun dinamiğini korumaya devam ediyor. Kokuyu hala canlı kılıyor.

 Kalıcılık: İyi, gayet iyi 8-12 saat

 Fark edilirlik: iyi 2 metre mesafeden rahatça duyuluyor gün içerisinde

 Yaş: 21+ uygun. Çocuksu bir görünüşünüz varsa belki uymayabilir onun dışında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

 Kullanım: Kışın, Güzün kullanılır. Serin bahar aylarında da kullanılmaması için bir sebep yok bence. Gece kullanımına daha yatkın ama gündüz de gayet makul bence. 4-5 fıstan fazla sıkmayın boğucu olabiliyor.

 Xeryus Rouge bence çok iyi bir koku. Oldukça kaliteli bir koku. Kış kokusu gibi koksa da aynı zaman da gayet ferah bir koku. Bu koku güven veriyor, cidden güven veriyor. Kullanırken kendinizi daha dik yürürken bulabilirsiniz. Xeryus Rouge ile aynı kalitedeki parfümler en az 200-300 lira daha pahalı. Bu fiyat ve kalite ile bence mükemmel bir parfüm Xeryus  Rouge. İçeriğinde sizi rahatsız eden bir kısım yoksa gözünüz kapalı alabileceğiniz bir parfümdür Xeryus Rouge. Fiyatından ötürü de içiniz cız etmez.

6 yorum:

  1. Onur bey ck reveal ile bunun arasında kaldım.sizce hangisi daha farklı,hoş ve kızların ilgisini cezbedici?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CK reveal az daha tatlı bir koku, kadınların daha çok beğeneceğini düşüyorum ama
      Xeryus Rouge daha kalıcı daha baharatlı bir koku. Biraz daha sert maskülen
      Yaşınıza ya da giyiminize göre tercih yapın bencce.
      Gençseniz, genç takılıyorsanız reveal, az yaşını var olgun takım elbiseli bir hayatınız varsa Xeryus Rouge

      Sil
  2. bunu aldım.gayet hoş bir parfüm.4-5 fıstan fazlası boğucu demişsiniz aynen öyle.kalıcılığı yeterli

    YanıtlaSil
  3. saat geçtikçe güzelleşiyor,farklılaşıyor ki bu çok hoş..

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Onur bey yıllardır kullandığım kokudur kendis. En sevdiğim yanı bu kadar iyi bir kokudan fazla bilinmemesi.Yalnız 2017 den sonra üretilenler tamamen farklı hem koku kötüleşmiş hemde performansı azalmış niye böyle birşey yaptılar bilmiyorum bu yüzden yurtdışında reformüle olmayanlarını almaya çalışıyorum..

    YanıtlaSil