1 Ocak 2015 Perşembe

TOUCH FOR MEN - Burberry


Tourch for Men, Burberry tarafından üretilmiş Odunsu, çiçeksi ve miskli erkek parfümü.
Touch for Men 2000 yılında piyasaya sürüldü. Bu parfümü tasarlayan burun ise Jean-Pierre Bethouart'a ait. Baş notalarda artemis( Türkçesini bilmiyorum), menekşe yaprağı ve mandalina. Orta notalarda küçük Hindistan cevizi, ak biber ve sedir. Temel notalarda ise tonka fasulyesi, vetiver ve ak misk var.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Menekşe yaprağı, Artemis ve Mandalina

 Ortada: Küçük Hindistan cevizi, Ak biber ve Sedir ağacı

 Temelde: Vetiver, Ak misk ve Tonka fasulyesi





Tanınan ve bilindik kokuları seven. Güvenli bir parfüm arayanlar için yapılmış sanki. Burberry'nin parfüm piyasasına kattığı kullanışlı bir koku Touch for Men. Seveni, sevmeyeni, kullananı, bir daha kullanmayanı çok bu parfümüm. Böyle yazdım ama kullananı ve beğeneni daha çok belirteyim öncelikle.

 Parfümün açılışında menekşe ve mandalina kokusu ile karşılaşıyoruz. Biraz enteresan geldi burası bana. Tanıdığım bir kokuya benzediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ya da birilerinin üzerinde kokladım daha önce. Biraz yapaylık var diyebilirim. Baş notalarda eser miktarda tatlılık da var ama karakterine kesinlikle "tatlı" diyemeyiz

 Orta notalarda küçük hindistan cevizi ve sedirin yarattığı hoş bir koku karşınıza çıkıyor. Hafif ekşimsilik var burada. Bu kısım odunsu gayet. Biraz kuru bir his var. Ayrıca ak biberin kattığı baharatsılık bu kısımda hissediliyor.

 Temel notalarda ise misk devreye giriyor. Kokuyu biraz toplayıp karakter katıyor diyebilirim rahatlıkla. Misk kendini epey belli ediyor ve hissettiriyor ve bu şekilde kuruyarak ömrünü tamamlıyor parfüm.


 Pudra gibi bir havası var biraz parfümün. Bebek pudrasına benzetenler olmuş, biraz da kadınsı diyenler olmuş. Bence pudramsı havası var ama kesilikle kadınsı değil. Gayet yerinde erkeksi bir koku. Pudramsılığı ise başta sıkıldığında ilk olarak etki gösteren menekşe notasına borçlu parfüm.

 Çok yönlü bir koku. Kullananların da rahatlıkla iltifat alabileceği bir koku. Açıkçası ben bunu kullanırken dışarıdan böyle hoş tepkiler alabileceğimi düşünmemiştim. Sıradan gelmişti bana ama demek ki değilmiş!

 Kalıcılık: İyi 7-12 saat arası

 Fark edilirlik: Orta, bir kol mesafesinden daha uzağa gitmiyor

 Yaş:  25-55 arası için uygun.

 Kullanım: 4 mevsim kullanılabilecek bir koku, aşırı sıcak yaz günlerinde sakının ama. Gece ve gündüz kullanımında gündüz daha baskın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder