28 Aralık 2014 Pazar

ONLY THE BRAVE TATTOO - Diesel



 Only The Brave serisinin üreticisi Diesel tarafından 2012 yılında çıkarılan ürünü OTB Tattoo, piyasaya Mart ayında sürüldü. Yeni Only The Brave Tattoo kendine has yeni şişesi ile podyuma çıktı. Los Angeles yazılaması tarzında adının işlendiği yeni siyah tonlardan oluşma şişesi ile oldukça çekici duruyor. Dış tasarımı oldukça çekici bir şişe olmuş.

 Only The Brave Tatto, elma ve mandalina karışımından oluşma bir başlangıca sahip. Kalp notaları ise adaçayı ve biber oluşturmakta. Temel yapıtaşlarında ise kehribar, paçuli, odunsu notalar, benzoin ve tütün bulunmakta.

 Diesel'in sahibi Renzo Ross 50. yaşgünün şerefine bileğine yaptırdığı RR dövmesinden esinlenerek böyle bir parfüm yaratma isteği duymuş ve şöyle bir söz sarf etmiş "Dünyaya bedenimizde herhangi bir iz olmadan geliyor ve ben gitmeden bir iz bırakmanın önemli olduğuna inanıyorum." demiş. Bu da bize parfümün çıkış noktasını aktarıyor.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Elma ve Madalina

 Orta: Adaçayı ve Bubon biberi

 Temelde: Odunsu notalar, Paçuli, Benzoin, Kehribar ve Tütün**





 Şişemiz Bay Cartoon olarak anılan Los Angeles'lı dövme sanatçısı Mark Machado tarafından tasarlanmış. Sıradışı ve karakteristik bir görünüşü var. Rafta duruken dikkat çekmeyi başarıyor. Özellikle diğer OTB şişeleri içerisinde en çok dikkat çekeni.

 Only The Brave Tattoo bana özellikle Paco Rabanne Black XS'yi anımsattı. Oldukça benzediklerini söyleyebilirim. Belki rakip olsun diye çıkarttılar belki istemsizce benzedi orası benim bilebileceğim bir şey değil.

 Tütün bombası desem fazla iddialı olur belki ya da diğer kaliteli tütünlü parfümlere ayıp olur ama tütün oldukça etkili. Güçlü ve yarışan bir parfüm olmuş. Tabi yarıştığı kesim piyasa parfümler "niş" parfümler ile kıyaslamak haksızlık olur. Klüp, parti, dans vs için uygun bir koku. Dikkat de çekecektir özellikle genç neslin hoşuna gideceğini düşünüyorum.

 Tatlı ve meyveli bir koku. Başlangıçta meyveler oldukça baskın elma ve mandalina. Ekşilik pek yok hatta burnum çilek kokusu bile aldı diyebilirim. Ortalarda adaçayı ve burbon biberi sıcak bir baharatsılık katıyor. Baskın değil hafif konumdalar. En son ise  kehribar ve paçuli baya tatlılık katıyor ve parfüm tütün ile son hamlesini yaparak resmen "şah ve mat" diyerek kapanışı yapıyor.


 Kalıcılık: 10-12 saat en az teninizde daha da uzun süre kalacaktır.

 Fark edilirlik: İyi, 2 metre uzağınızdan rahatça hissedilebilecek bir koku

 Yaş: 30'dan aşağısı kesinlikle. 30 bile çok belki

 Kullanım: Özellikle kış ve güz için uygun. Serin bahar günlerinde giyilebilir ama dikkat edin terlemeyin. Gece hayatına daha uygun bir parfüm bence.

 OTB serisi gibi yine gençlere yönelik bir koku olmuş.(wild hariç) Gece hayatı ve partilemeyi* seven biriyseniz size uyacaktır. İçeriğinden hoşlananlar Paco Rabanne Black XS'i de denemeli. Hangisi daha hoşunuza giderse onu seçersiniz artık.
 Bence bu parfüm biraz piyasa parfüm olarak üretilmiş ama o denli piyasa olamamış. 1 Million, Invictus, Versace Eros gibi parfümlerle aynı klasmana sokulabilir.
 Ayrıca itiraf edeyim. Diesel'in yumruk şişe tasarımını sevmiyorum ama bu çok iyi olmuş!



1 yorum:

  1. Only the brave ile kıyaslarsak farklari nedir, hangisini tercih etsek acaba��

    YanıtlaSil