24 Aralık 2014 Çarşamba

CK ONE - Calvin Klein



 CK ONE, Calvin Klein kadın ve erkek için üretilmiş Citrus Narenciye Aromalı ortakcinsiyet(unisex) bir parfüm. İlk kez 1994'da tasarlandı. Tasarımcıları Alberto Morillas ve Harry Fremont'tur. 1994'te üretilen ilk koku daha sonra 2005 ve 2010'de reformüle oldu hatta  2010 yılında "Hall of Fame" ödülünü almaya hak kazandı.
 Parfüm genel olarak sentetiklik barındırmayan doğal bir yapıya sahip. Özetlemek gerekirse güzel ve temiz bir koku denilebilir. Dönemsel olarak kullanıma daha uygun, özellikle yaz ve bahar ayları için gayet uygun bir seçim. Bu aylar için oldukça hafif insanı boğmayıcı bir tutum içerisinde bu parfüm.
 Parfümün notaları şu şekilde;

Başta: Ananas, Mandalina, Papaya, Bergamot, Limon ve Kakule

Ortada: Muskat, Menekşe, Yasemin, Gül ve Zambak

Temelde: Sandal ağacı, Amber, Misk, Sedir ve Meşe yosunu




 Dizilim yaklaşık olarak bu şekilde. Parfümü sıktıktan sonra zamanla bu kokuları alacaksınız.
Açılşta tropik meyveler ve turunçgiller baskın bir şekilde nüfuz edecek. Baskın derken onlar ön planda olacak, sizi rahatsız etmeyecek bir baskınlık kesinlikle, daha sonra  çiçeklerin getireceği pürüzsüz, yumuşak his ardına da temel notaların oturaklılığı ile gayet sağlam bir sonlanış olacak.

 Ünisex bir koku ama ne kadının üzerinde durur ne de erkeğin üzerinde abes durur yani pekala kız arkadaşınız da kullanabilir. Hatta birlikte kullanıp hoş bir ikili olabilirsiniz!
 Üst düzey ve oldukça kaliteli bir koku değil, bunu kullanırken kendinizi özel hissetmezsiniz.  Meyvemsi ve çiçeksi hali ile basit ve hoş bir koku. Dönemsel değişiklik esnasında rahatça kullanabileceğiniz bir koku gerek erkekler gerekse kadınlar tarafından. Ancak, basitliğinden ötürü uzun süreli kullanımını pek önermem açıkçası.

Kalıcılık = 3-6 saat arası. (Kaç tane sıktığınıza da bağlı, zira rahatsızlık vermiyor fazla sıkınca!)

Fark edilirlik = Düşük, genellikle deri de kalıyor ya da en fazla bir kol mesafesi uzağa gidiyor.

Yaş = 30'dan fazlasına abes kaçabilir, en uygun aralık bence 15-20 olur. Tam bir genç kokusu.

Kullanım = Bahar ve yaz  gündüzleri

 Büyük beklentilere girmeden alınalabilecek, özellikle yazın ama her mevsimde de sıkılabilecek basit bir koku CK ONE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder