27 Aralık 2014 Cumartesi

COLONIA INTENSA OUD - Aqua Di Parma



 Acqua di Parma Colonia Intensa Oud Eau de Cologne Concantree, Acqua di Parma adlı İtalyan hanesi tarafından yeni çıkartılan bir ürün. Yeni koku, seçkin ve zarif kompozisyonu. Seçkin ve kendine has bir parfüm olan Colonia Intensa popüler ve son derece kaliteli  esanslarla birlikte  zengin ve bir o kadar kıymetli ud yağı ile hazırlanmıştır.

 Colonia Intensa Oud'un baş notalarında parlar narenciyeler ön planda. Orta notalarda ise Rus kişnişi ve Havai amris odunu kokusu etkilidir.Karışımın temelinde ise parfüme karakterini veren misk ve deri bulunmakta. Bu karışım oldukça zarif, bir o kadar da zengin ve canlı olarak duyuruldu.

 Nota dilizimi;

 Başta: Narenciye

 Ortada: Rus kişnişi, Ud ve Amris

 Temelde: Deri ve Misk





Artık neredeyse tüm parfüm markaları Ud ürünleri üretmeye başladı. Son dönemlerde giderek popüler hale geldiğini görebilirsiniz. Ud kokusuna biz Türkler aslında yabancı değiliz. Ancak ne yazık ki bizde hiç bir zaman parfüm olarak kullanılmadı yalnız yağ olarak kullanıldı Ud. Hacı yağı sınıfında kalmak zorunda kaldı Ud.
 Batılılar udu sevmiş olmalı hatta bizden çok sevmiş olmalılar belli ki Udlu parfümlerin büyük çoğunluğu oldukça ağır oluyor. İşte bu ender bulunan hafif ud kokusunu Acqua di Parma yapmış
 Diğer notalar kokuyu oldukça yumuşatıyor. Özellikle Amris yumuşatıyor. Başlangıçtaki turunçgil kokusu çok uzun sürmüyor parfümün asıl karakteri oturmaya başlayana dek. Bu parfüm her ne kadar yumuşasa da sanırım  Ud kokusunun bize verdiği bir çağrışım var. "Araplık" ırkçılık ya da aşağılama için demiyorum. Sanırım kültürel etkilenme ve ya yaşayışımızdan ötürü bu parfüm bende

 Sıcak nemli günlerde kullanılmayacak bir parfüm. 35 üstü erkeklere yakışır diye düşünüyorum. Yoğun kullanmamak gerek diye düşünüyorum. Fazla sıkmak riskli olabilir. Gittiği yerde kendini hissettiren bir parfüm. Fark edilirliği ve kalıcılığı yüksek.
 Kültürel kısmı bir de şöyle örnekleyeyim, bu parfümle Avrupa'da ve Türkiye'de alacağınız tepkiler farklı olacaktır. Türkiye'de eleştiri almanız yüksek iken Avrupa'da beğeni almanız yüksektir.

 Kalıcılık : Gayet iyi en az 10 saat kalıyor, 12 saati aştığını da gördüm.

 Fark edilirlik:  Gayet iyi. ilk iki saat girdiğiniz odada herkes hisseder, sonraki iki saat etrafınızdan geçenler hisseder, sonraki iki saat ve devamında ise bir kol uzunluğu kadar uzağınızda hissedilir.

 Yaş: 35+ genç işi değil kesinlikle

 Kullanım: Güz için yapılmış bir parfüm. Terleyeceğinizi düşündüğünüz günler kesinlikle sıkmayın. Gece ve gündüz kullanımına gayet uygun. Gece hafif daha baskın.

Ayırca belirtmem gerek, Bu parfüm Lüks dalında 2013 FIFI Yılın Erkek Parfümü Ödülü'nü aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder