24 Aralık 2014 Çarşamba

ACQUA DI GIO - Giorgio Armani


 Acqua Di Gio, Dağların denize kavuştuğu mekanlardan etkilenilerek üretilen parfüm, yaratıcı Alberto Morillas bir gezisini tarifte ki kıyı şeritlerinde geçirdi. Sonucu ise bu parfüm oldu. Bu kokuyu erkeğin özgürlük burcusu(güzel koku) olarak tanımıyorlar, yekpare rüzgar ve sudan oluşan bir koku. Denizin ve güneşin birbirine mükemmel bir uyumla karışan tatlı ve tuzlu uyumu adeta bu parfüm, teninizle yakalayacağı uyum ve sıcaklık da bunu gösterecektir. Acqua Di Gio, Akdeniz güneşinde yıllandı. Hafif acı/ekşi narenciye ile deniz tuzu, denize ait aromalar... Odunsuluğın ısısında yumuşatılan bir çok türden keskin notalar ve en son olarak miskin enfes eşliği.

 Parfüm kendisini böyle tanımlıyor, oldukça yorucu bir tarif. Ne, neredeydi kafası karışıyor insanın.
Aslında karışmakta da haklı bir nevi, oldukça farlı ve bir o kadar da çok nota kullanılmış bir parfümde. 1996 yılında üretilmiş aromatik sucul bir tarzda bir parfüm. Ferah bir koku. Tüm dünya da oldukça sevilmiş bir koku adı ve sanı oldukça bilindik anlayacağınız ki bir çoğumuz da işitmişizdir adını eminim.

 Parfümün notaları şu şekilde:

 Başta: Portakal, Yeşil Limon, Mandalina, Yasemin, Bergamot, Limon ve Neft

 Ortada: Tavşankulağı, Muskat, Muhabbet Çiçeği, Kişniş, Menekşe, Şeftali, Yasemin, Gül, Biberiye, Süsen ve Sucul notalar

 Temelde: Amber, Paçuli, Meşeyosunu, Sedir ve Misk b




 Dizilim yaklaşık olarak bu şekilde, görüldüğü üzere oldukça ferah bir harmana sahip zira kokusu da öyle. Hafif ve taze bir parfüm. Üzerinize binmez, ağırlık yapmaz. Bu ferahlığı da genellikle insanların ferahlık aradığı aylarda kulllanmak mantıklı olur, misal; yaz, bahar. Güzel kokuyor ancak abartılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum "üfff ne kokur be!" demezsiniz. Kendine özgü, ayrıksı bir koku da diyemeyeceğim ne yazık ki. Gayet yeterli bir yaz kokusu. Dolayısıyla çok parfüm kullanmayan birini gayet memnun edebilecek bir koku iken, parfümler ile haşır neşir olan biri için oldukça sıradan bir koku olacaktır. Kesinlikle daha fazlası değil.



 Büyük ihtimal bir çok kişi ilk gördüğünde bu parfümü severek kullanmıştır ancak daha sonrası için pek tercih etmemiştir. Sebebi ise çok fazla kişi tarafından kullanılıyor, sahtesi bol ve satış başarısından ve namından ötürü bir çok benzer taklit parfüm var.
  Oldukça övülen bir koku ama bu övgüyü hak ediyor mu? Genel olarak ülkemizde çok iş yapan övülür, Bu parfüm de çok iş yaptığından böyle övülüyor ve tutuluyor. Kesinlikle kalitesiz demiyorum ama övüldü kadar, itham edildiği kadar da kaliteli değil.

 Kokusuna gelirsen, aslında bu denli tutulması şaşırtıcı değil. Oldukça ferah, çekici bir kokusu var. Hatta seksi demek de yanlış olmaz, kullandığınız taktir de bir çok kadından olumlu dönüt alacağınızı düşünüyorum. Beğenmeyene ben pek rastlamadım en azından. Koku güzelliği hoş olmasına rağmen gayet sentetiklik barındırıyor, çok hassas bir burnunuz yoksa ve doğallık aramıyorsanız sizi rahatsız etmez. Ayrıca notaları yazarken belirttiğim gibi nota zengini gibi duruyor. Cidden öyle ama o kadar karışmış ki! Bir çok notayı duyamıyorsunuz bile. Aslında bu değişik bir hava katıyor, her sıktığınız da farklı bir koku alıyor gibi oluyorsunuz. Bunlar daha önceki sıkışınızda hissedemediğiniz notalar oluyor.

 Başta keskin ekşimsi, buruk turunç patlaması. Limon ve bergamot oldukça yoğun. Bu yoğunluk adeta etrafını bir bulut gibi sarıyor, yakında duran birinin fark etmemesi cidden imkansız!
 Bu ekşimsiliğe ortadaki çiçek kokuları dahil olmaya başlıyor, özellikle yasemin, biberiye ve lavanta ve bu koku uzunca sürüyor.
 Geldik en güzel noktasına, temel notası... Koku kurudukça daha erkeksi bir şekle bürünüyor ekşimsi tonlara çok bir tatlılık katmadan amber, misk ve hafif meşe yosunu dahil oluyor. Paçuli ise en sonda dahil oluyor .Paçuliyi severim, çok güzel kullanmışlar.

 Kalıcılık: Orta 3-6 saat arası rahat kalıyor

 Fark edilirlik: Bir kol mesafesi uzaklıktan rahatlıkla hissediliyor

 Yaş: 25'ten yukarısı kullanmamalı bence

  Kullanım: Bahar ve yaz ayları özellikler gündüzleri

 Özellikle havalar ısındığında kullanılabilecek, gayet tatminkar bir kokusu olan bir parfüm Acqua Di Gio. Kadınlar tarafından beğenilen bir parfüm. Yaygınca kullanılan bir parfüm. Sıcak zamanlarda kullanayım, çok da özel olmasın ama karşı cinste etkisi iyi olan bir parfüm istiyorsanız Acqua Di Gio size uygun bir parfüm. İyiden ziyade oldukça başarılı bir parfüm, Armani için tabi bizim için değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder