27 Aralık 2014 Cumartesi

POLO SPORT - Ralph Lauren


 POLO SPORT, Amerikalı moda tasarımcısı Ralph Lauren'in kendi adındaki firması tarafından Aromatik Yeşil tanımıyla üretilmiş erkek kokusu. POLO SPORT 1994'te tasarlandı. Tasarımın arkasındaki "nose" burun veya burun adam ise ,ne denirse artık, Harry Fremont'tur. Baş notalarda aldehitler, artemis, lavanta, mandalina, nane, portakal çiçeği özü ve  bergamot ile limon bulunmakta; orta notalarda ise tavşankulağı, tarçın, denizotu , yasemin, gül, brezilya gül ağacı ve ıtır bulunmakta; temel notalarda ise kehribar, misk, "guaiac" odunu ve sedir bulunmakta. En azından bize sunulan listede böyleler.

 Başta: Artemis, Aldehit, Lavanta, Mandalina , Portakal Çiçeği, Bergamot ve Limon

 Ortada: Tavşankulağı, Tarçın, Denizotu, Yasemin, Gül , Gül ağacı ve Itır

 Temelde: Kehribar, Misk, Sedir ve "Guaiac" odunu







 Sucul bir esintili ve ot aromalı bir açılışı var. Ardından hemen turunçgiller yerini alıyor. Açılış biraz meyveli bir tarzda. Bu turunç meyveler ferahlık katıyor. Hani yeni yıkanmış bir şeyi çırparsınız da bir ferahlık duygusu ortaya çıkar ya sanki burada ondan var. Başlangıçtaki otlar da hafif sentetiklik var. Orta notalara geçtiğimizde ise bu otsuluk devam etmekte. Burada nane ve lavanta kokuları basktın diyebilirim ayrıca burada oldukça tatlı bir zencefil notası aldığımı da belirtmek istiyorum.. Kapanış ise temeldeki yapay bir amber ve odunsular eşliğinde oluyor. Açıkçası misk kokusunu pek alamadım buralarda.

 Açılışın olukça tanıdık buldum, Davidoff Cool Water ve Polo Blue benzeri bir açılışı var. Basit ve yalın notalar kullanılmış. Sizi bekleyen bir alışılmamışlık ya da farkılık yok.Pek sürpriz yamıyor yani. Muadilleri bolca olan ve daha da iyilerini bulabileceğiniz bir parfüm POLO SPORT.

 Kalıcılık: 3-6 saat arası, daha fazla dersem yalan olur. Belki teninizde az daha uzun duruyor olabilir ama kimsenin burnunu dayayıp koklayacağını sanmıyorum.

 Fark edilirlik: Orta üstü diyebilirim, Özellikle başlangıç ve ortada gayet iyi durumda. Bir kol uzaklığı mesafeden, 2 metre mesafeye kadar bir fark edilirlik alanı mevcut.

 Yaş: 15+ özellikle gençler sevecektir bu parfümü

 Kullanım: Özellikle yazları ve baharları. Kesinlikle ise gündüz kullanımı. Sıkım miktarı fark etmez, rahatsızlık vermiyor çünkü. Günün her saati sıkabilirsiniz. Etrafınızdan "öhö bu ne ya" tepkisi almazsınız.

Bu parfümü sevenler şunlara da bakabilirler; Animale For Men, Versace Man Eau Fraiche ve Polo Blue Sport


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder