26 Aralık 2014 Cuma

POLO RED - Ralph Lauren



Polo RED, Ralph Lauren hanesine ait erkek kokuları serisinin içerisinde en son üretilmiş ve en yeni olan ürün. Polo men serisi, en yeni ferdini bu ateşli kırmızı rengi ile selamlıyor

 Polo RED kırmızılığın hareketliliği ve vahşiliği ile beraber duyuruldu. Bu yeni üretim içerisinde de kimi kırmızı şeyler bulunmakta. Bu yeni bileşim kırmızı üzüm ile açılışı yapmakta. Üzüme kızılcık ve İtalyan limonu kokusu eşlik etmekte. Bileşimin merkezinde tam kalbinde ise kızıl adaçayı, kızıl safran ve en son olarak da lavanta bulunmakta. Bu "kızıl notalar" parfümün adını da çağrıştırmakta. En temelde de kırmızı kokular hakimiyetini sürdürmekte. Bu noktada bulunan kokular ise  kızıl ağaç, sıcak kehribar ve kokulu kahve taneleridir. Tüm bu kırmızılık parfüm tasarımfıcı Olivier Gillotin tarafından hazırlandı. Parfüm karakterin, gücün ve erkeksiliğin özünü içermekte imiş, bakalım cidden öyle mi?
 2013 de üretilmiş ve Fifi en iyi erkek parfümü ödülü almış bir parfüm ayrıca aynı yıl tüketici seçimi ödülü de almış bir parfüm.


 Başta: Limon, Üzüm ve Kızılcık

 Ortada: Kızıl Safran, Kızıl Adaçayı ve Lavanta

 Temelde: Kahve, Kehribar ve Kızıl Ağaç




 Tatlı ve yumuşak bir his veriyor. Dengeli bir tatlılık denilebilir çok şekere kaçmıyor. Başlangıçta taze bir turunçgillik var limondan olsa gerek bu. Aynı zamanda tatlı bir meyve hissediliyor bunlar da üzüm ve kızılcık olmalı. Kızılcığın kokusunu pek alamadım açıkçası daha çok kızıl bir meyve kokuyor ama ne koktuğunu ben anlayamadım. Orta noktalardaki çiçekler gayet normal. Herhangi bir artı özelliği yok. Safran burada biraz baharat özelliği katıyor, sıcak bir baharat. Kapanışta odunsuluk geri planda kalıyor amber ve kahve hissediliyor. Bu kısım tatlı biraz. "Gurme" dedikleri bir son kısım olmuş ama açıkçası çakma bir gurmelik desem yanlış olmaz.

 Alışkın olduğunuz bir kokusu var. Kokladığınızda tanıdık gelecektir çünkü etrafta çok böyle parfüm var. Beğeniye yönelik bir parfümdür. Üzerinizdeyken kimse "bu kötü kokuyor" demez. Ana akım bir firmanın ürettiği klasik bir parfüm açıkçası. Satışa yönelik bir beklentisi olduğu kesin ki bu beklentide karşılanmış, satışları oldukça iyi diye tahmin ediyorum. Günlük kullanıma uygun. Ofis, okul, dışarısı, gezme tozma çoğu şeye uyar.


 Kalıcılık: Orta ve değişken. Genellikle 3-6 saat arası ama nedense kişiden kişiye az olsa fark edebiliyor

 Fark edilirlik: Kesinlikle düşük baştaki 1-2 saat dışında ancak teninizden fark edilir yani birine sarılırsanız öyle alır anca kokunuzu, öpe de bilirsiniz tabi,.

 Yaş: Her yaş için kullanılabilir ama 30 yaşında bir adama ben pek yakıştırmam bu kokuyu.

 Kullanım: Dört mevsim için ideal. Sizi terletecek sıcak havalarda pek kullanmayın ama. 30+ dereceler için kötü sonuçlar doğurabilir. Gün içi her vakte uygun bir koku.

Açıkçası parfümden yana çok bir beklentiniz yoksa alınabilecek koku. Ben alır mıyım? Almam, daha başka alınabilecek bir çok seçenek varken bu parfüme yönelmem açıkçası..
 Polo RED için benim diyeceklerim bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder