27 Aralık 2014 Cumartesi

ROCHAS MAN - Rochas

Geçmişin bir döneminde önemli yer etmiş hatta neredeyse marka adı ile bütünleşmiş bir parfüm Rochas Man. Rochas denince akla doğrudan bu parfüm geliyor açıkçası. Tatlı parfüm dendiğinde bir çok kişinin ilk hatırladığı koku Rochas Man'in kokusu oluyor.

Ülkemizde de bu denli popüler olması gayet normal. Erkeklerimiz genel olarak ferah ve tatlı kokulara meraklı olduğu için ,hatta erkek parfüm piyasası bildiğin bu ferah ve tatlı kokular üzerinden dönüyor, bu popülerliği hak etmiyor değil. Her ne kadar bu parfümü anlatacak olsam da bir çok kişinin burnu çoktan aşinadır bu kokuya. En azından kokladığınızda "aaa neydi bu" diye bir tepki verirsiniz.


Nota dizilimi:

 Başta : Bergamot ve Lavanta

 Orta: Virginya sediri, Kapuçino, Çilek, Vadi zambağı ve Yasemin:

 Temelde: Sandal ağacı, Paçuli, Amber ve Vanilya




 1999 yılında Maurcie Rouchel tarafından yaratılmış bir koku. Başlangıcı tatlı ve ferah bergamot ile kibar bir lavanta kokusu eşliği. Ortada yani tam kalbinde saf bir yasemin kokusuna ve beraberinde çimensi tatlar, zambak ve misk kokusu. Misk notalar içinde gözükmese de kokuyor. Temelde ve kremsi ve sıcak bir vanilya, amber ve kahve uyumu sizi selamladıktan sonra parfüm kapanışı yapıyor

 Parfüm tatlılığı ön planda. Çoğu yerde zaten "şekerli kahve" olarak anılır. Açıkçası pembe kutusundan ötürü bana pamuk helvayı çağrıştırıyor. Notalarının gidişi yukarı da yazdığım gibi başta bir lavanta açılışı ve ardında hafif baharatlı bir vanilya ve kahve uğurlaması. Çiçekler kokuları çok güzel yedirilmiş bence parfüme.

 Böyle tatlı bir parfümü nerede kullanmak istersiniz tam bilemiyorum. İş yerine uyar mı ya da oldukça popüler olduğu için gece gezmelerinde kullanır mısınız çünkü bir çok kişi ile pişti olmanız gayet olası.

 Kalıcılık: Orta-İyi 6-9 saat arası bir kalıcılığı var

 Fark edilirlik: Orta, bir kol mesafesi diyeyim. Yanınızdan geçenler farkedecektir
 Yaş: Biraz retro koku olduğundan  küçükler kullanmamalı bence, diğer tatlı kokulara yönelmeliler 18-30 aralığı uygun

 Kullanım: Kış ve Güz parfümü. Gece kullanımına daha yatkın. Aşırı sıkmayın ve üzerinizdeyken terlemeyin.

Rochas Man'in tek sıkıntısı bana kalırsa oldukça popüler koku olması ve eski ve başarılı koku olduğundan ötürü piyasanın kendi klonları ile dolu olmasıdır. Bunlar dışında oldukça kaliteli bir parfüm ve fiyatı da gayet hesaplı.

3 yorum:

  1. Bayanları bırak, beylerin bile aklını başından alan kokudur kendisi. Etki ve hissi, inanılmaz.

    YanıtlaSil
  2. En iyi kadın parfümleri ve güvenli alışveriş için göz atabilirsiniz: Erkek parfüm

    YanıtlaSil
  3. ROCHAS MAN İLE Moustache ARASINDAKİ FARK NEDİR BİLEN VARMI ?

    YanıtlaSil