30 Aralık 2014 Salı

MİCHAEL FOR MAN - Michael Kros


 Burada tuhaf bir durum var. Bu parfüm Givenchy firması tarafından Michael Kors firması için yapılıyor. Tuhaflık da şu bu parfüm Givenchy'nin bir çok kokusundan daha kaliteli. Bana biraz anlamsız geliyor yani kendin için yapsana böyle kaliteli bir parfümü? Niye başkası için yaptın?
Belki ortada ayrı bir ticari anlaşma vardır orasını bilemeyeceğim de şaşırtıcı yinede.

 Bu koku biraz eski dönem kokusu gibi. Seksenlere ait sanki böyle erkeksi bir koku kesinlikle. 2001 yılında üretilmiş. Tarihi olarak bakınca biraz uyumsuz olmuş değil mi? 2001 yılında çıkmış ama seksenler kokusu, oluyor işte!

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Elemi, Tarhun, Anason, Kişniş, Kekik, Kakule ve Bergamot

 Ortada: Tütün, Süet deri ve Tütsü

 Temelde: Sandal ağacı, Parçuli ve Kuru meyveler ve Erik





 Karışım oldukça doğal geldi bana. Her hangi bir yapaylık hissedemedim. İçeriğine baktığımızda kuvvetli baharatlar olduğunu görüyoruz. Bu baharatlar da gayet doğal. Notalar gayet nitel ve arı kullanılmış. Çoğunu rahatça hissedebiliyorsunuz. Kekik, kişniş, bergamot, tütün, tütsü bunlar çoğumuzun aşina olduğu kokular eminim rahatça algılarsınız. Ciddi bir yapısı var ve ciddi kullanıcıları bekliyor bence Michael For Men.


Kokuyu net bir tarife oturtamıyorum. Çünkü tam bir havası yok kokunun. "Şu" diyebileceğim bir kalıba oturmuyor. Burunadam olduğunu düşünenler için resmen burun ziyafeti sunuyor parfüm. Her nota yer yer kendini çok güzel belli ediyor ve bunları hissedebilmek de insana keyif veriyor. Ya da hissettiğini sanmak!
 Resmen hiç bir nota israf edilmemiş. Hepsi kendini gösteriyor, bir çoğu kısa sürse bile o notaların orada var olduğunu hissediyorsunuz. "Hmm koku değişti" diye tepki vereceksiniz bu parfümü kullanırken sürekli.
 Oryantal bir parfüm değil. Batılı bir parfüm kesinlikle. Seksenlerin alışıla geldik kokularından. Bahartsı ve odunsu. Bayık değil, tatlı hiç değil ama benim gibi genç özellikle de biraz güleç mizaca sahip biri için oldukça sert.
 Uniseks mi derseniz size tokadı yapıştıracak bir parfüm. Taş fırın parfümü resmen, alabildiğine erkeksi! Bir kadın kesinlikle kullanamaz.

 Başta kakule, anaason gibi buruk aromatik kokular etkili. Daha sonra tütünün tatlımsı kokusu ile devam ediyor ve orta notalara doğru geçmeye başlıyor. Bu sırada paçuli önderliğinde diğer aromatik baharatlar da kokuya dahil oluyor. En son kuru meyvelerin dahil olması ile koku böyle devam ediyor.

 Tütün etkinliği altında kalan silhat merkezli, aromatik baharatlara ve kuru meyvelere de maruz kalan bir koku, özetle. Her yaşa gitmez. 26-27 üstü diyebilirim rahatlıkla. Genç ya da benim gibi biri için değil bu koku. Koku kötü değil, benlik değil yalnızca. Bu kokuya sanmıyorum ki "beğenmedim" diyesiniz. Yalnızca başka bir şey arıyorum ya da benlik değil dersiniz en fazla.


 Kalıcılık: İyi, iyi. 8-12 saat arası rahat. Ondan sonra teninizi burnunuza sokmanız gerekebilir.

 Fark edilirlik: Ortalama üstü. Daha fazlası değil. Bir kol uzaklığından az daha uzağa gidiyor.

 Yaş: 26-27+

 Kullanım: Kesinlikle kışlık ve güzlük. Gece kullanımına daha yatkın. Dört fıstan fazla sıkmayın bence.

 Beklenilmedik bir kaliteye ve nota uyumuna sahip bir parfüm Michael For Man. Zengin içerikli, tatminkar  bir erkeksi kokuya sahip. Seksenlerin centilmenleri ve gizemli adamları için oldukça uygun bir koku. 2001 yılında çıkan bu parfüm 2002 yılında FIFI ödülü de almıştır aynı zaman da belirtmek gerek. Yurtdışı satış rakamları da oldukça yüksek bir parfüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder