Cool Water; ferah ve keskin, basit ve bir o kadar erkeksi. Baş notalarında nane ve yeşil nüanslar, lavanta, kişniş ve biberiye. Ortada yani tam kalbinde ise sardunya, yasemin, sandal ağacı ve portakal çiçeği özü bulunmakta. Temelinde yer alanlar ise sedir ağacı, misk, kehribar ve tütün. Cool Water Pierre Bourdon tarafında 1988 yılında yaratıldı. Şişe tasarımı ise Peter Schmidt'e ait.
Bazı parfümler büyük reklamlar ile doğup şöhretli olur, bazıları ise piyasaya sessizce çıkar ve sonradan büyük şöhret kazanır. 1988 yılında sanırım kimse bir puro üreticisinin yani Davidoff'un bir parfümle böylesine bir başarı yakalayacağını kimse ummamıştı.
Parfüme asıl özelliğini katan kimyasal daha önce Paco Rabanne Pour Homme'de kullanıldı, daha sonra Dakkar Noir'de kullanıldı. Aynı kimyasal koku sonra gittikçe yaygınlaştı. Polo, CK ONE...
Bu parfüm kimi zaman tıraş kolonyasına, losyonuna benzetiliyor. Bazense daha fenası ıslak mendil kokusuna benzeten bile çıkabiliyor!
Nota dizilimi şöyle;
Başta: Deniz suyu, Lavanta, Kişniş Biberiye ve Yeşil nüanslar
Ortada: Yasemin, Sardunya, Portakal çiçeği özü ve Sandal ağacı
Temelde: Misk, Yosun , Kehribar , Sedir ve Tütün
Aromatik sucul olarak nitelendirilen bir parfüm Cool Water tabi kimilerince "fireş" ferah olarak da anılıyor. İlk sıktığınız anda özellikle lavanta, limon ve bergamot hissediliyor, ek olarak burada denizimsi bir hava da var. Kokusu oldukça tanıdık, yani kesinlikle daha önce bir yerlerde kokladım bu kokuyu diyorum içimden. Eğer parfümü sizde ilk kez koklayacaksanız büyük ihtimal siz de dersiniz. Lavantayı her ne kadar sevmesem de -bana oda kokusunu anımsatıyor çünkü- ben başlangıcı iyi buldum. Orta notalara geçilirken yeşillik ortaya çıkıyor ama sanki biraz kalitesizleşiyor bu kısım. Burada çiçeklerin kattığı erkeksi bir koku var.
Gel gelelim parfümün o sıkıntılı kokusu da burada ortaya çıkıyor bu tıraş kolonyası mı artık tıraş köpüğü mü onu andıran bir koku ortaya çıkıyor burada. Hafif bir sabunsuluk da denilebilir. Başlangıç kadar başarılı değil orta kısım. Temel notalara geçildiğinde ise burada da hala yeşil notalar devam ediyor öncelikle belirteyim. Misk ve odunsuların kokuları hissediliyor ama bu kokuların yaratması gereken kalıcılık nedense yaratılamamış. Ayrıca notalarda gözüken tütünü nedense hiç hissedemedim.
Başlangıcından sonuna değin sabit doğrultuda gidiyor parfüm. Ferah, sucul ve yeşilimsi erkek kokusu ve deniz teması. Gerçi bunu demeye gerek yok. Şişesinden tut tüm fotoğraflara "deniz, su, ıslaklık" diye bağırıyor her biri.
Cool Water uzunca bir sürenin en şöhretli ve en kült parfümlerinden biri olmuş durumda. Zaten satış rakamları dünya çapında nasıl bir fenomen olduğunu gösteriyor. Gerçi reklam kampanyasının bunda etkisi yok değil.
Bir çok parfüm tarafından taklidi yapıldı, özenildi. Kendisine benzeyen bir çok koku çıktı ama her biri akla yalnızca Cool Water'ı getirdi ve düzmelerin hiç biri aslının yerini tutamadı.
Saygıyı hak eden bir parfüm Cool Water ama bu saygı onu sevmeniz gerektiğini göstermiyor. Bu saygınlığı başarısı ne yazık ki orta kısımlardaki sabunsuluğu ve tek düzeliğini örtemiyor daha da önemlisi bu tıraş ürünleri gibi kokmasını hiç örtemiyor.
Kalıcılık: Eh, 3-6 saat arası. Sözlüklerdeki yorumlardan da görebilirsiniz
Fark edilirlik: Eh, 1 kol mesafeseni geçmez ve git gide daha da azalır tene yapışır.
Yaş: Burası sıkıntılı, normal de genç kokusu olabilecekken sanırım parfümün yaşından ötürü artık parfüm baba kokusu olmuş durumda. 30+ diyorum bundan ötürü
Kullanım: Yaz ve Bahar ayları ve özellikle gündüzleri. Geceye uymaz kesinlikle.
Cool Water oldukça uygun fiyata ve hemen hemen her yerde satılıyor(pişti olacaksınız, çok kullananı var :) .). Şunu da ekleyeyim her parfümseverin bir kez de olsun demesi gereken bir klasik.
Davidoff Cool Water Sanırım Üretmekten bıkmış olacaklarki böyle bir klasiğin en son alışverişimi heba etmelerinin başka bir açıklaması olamaz.Bildiğimiz davidoff değil gelen bambaşka bir şey sıkıyorsunuz ne sıktığınız belli ne kokusu var anlamadım.davidoff adına üzüldüm
YanıtlaSil