28 Aralık 2014 Pazar

ONLY THE BRAVE - Diesel


 Orijinal Only The Brave, bu mahkumiyetin bir yanıtı. Bu kendine inancın bir yansıması. Bu bireysel bütünlüğün ve enerji gerekliliğinin bir çizimi değil, çok daha fazlası. Only The Brave vadedilenden çok daha fazlasını derinliklerinde gizliyor. Bu parfüm sizin değerinizi tanımlamanız için bir olanak, kendinize verdiğiniz söz için bir imkan.
 Limonun sıcaklığı ve derinin erkeksiliği ile yaratılan manyetik bir zıtlığın eseri bu parfüm. Derinliklerinde kehribarın enerji ve sedirin sakinliğini de barındırıyor. Kendisine "dur" diyemeyen insanlar için geliştirildi, Asla yorulmayan insanlar için!

 Diesel'den yine toplu moda üreticinden iddialı laflar bakalım işin aslı cidden anlattığı gibi mi?

Notaların dizilimi;

 Başta: Limon ve Mandalina

 Ortada: Menekşe, Kişniş ve Vircinya Sediri

 Temelde: Kehribar, Benzoin, Deri ve Abanoz ağacı






 Kokuyu odunsu oryantal olarak sınıflandırmak doğru olacaktır. Günümüz modernliğine uygun tarzda, tatlıca bir koku
 Açılışta algılanan turunçgiller (limon ve mandalina) ekşimsiden ziyade baharatla desteklenmiş tatlımsı bir havada. Rahatsız edici bir havada değil kesinlikle. Zaten başlangıcı çok uzun sürmüyor kendini hemencecik orta notalara bırakıyor. Burada erkeksi bir hava var.  Kişniş hissediliyor ve Sedirin kattığı odunsuluk bu kısımda kalıcılığı arttırıyor.  Bu esnada menekşe oldukça bariz hissediliyor, kimileri gül algıladığını söylemiş ben hissedemedim niyeyse. Koku bu evrede çiçeksi, sıcak baharatsı ve odunsu olarak devam ediyor. Son kısımda ise yani temelde özellikle amber ve deri baskın. Bu iki nota gayet iyi algılanıyor. Parfüm kurumaya yüz tuttukça amber,deri ve odunsuluk ile sonlanıyor.


Bana orta notaları biraz sentetik geldi bunun dışında hoş bir kokusu var yani genel beğenisi yüksek olacak bir parfüm. Hani bazı kokular herkese hitap etmez ya bu çoğunluğa hitap edecek bir parfüm.
 Orta kalitede bir parfüm diye bilirim. Günümüzün ana akım notalarına sahip tatlı+baharatlı+amber dedik mi tamamdır, ha biraz da odunsuluk eklemeyi unutmayın ki kalıcılık olsun.
 Notaların uyumu bence dengeli olmuş. Bazı notalar diğerlerini boğup öldürmüyor, dengeli gidiyorlar.
 Bence gündüzlük bir koku içerdiği narenciye kokularından ötürü. Gece kliplerinde de giyilebilir belki ama benim ilk tercihim olmazdı. Yeni çıkan modern kokular içerisinde yeğlenebilecek bir seçenek. Karşı cinsten de beğeni alabileceğini düşündüğüm bir parfüm.(evet üzerimdeyken karşı cinsten biri ile temas kurmadım.)

 Kalıcılık: iyi 7-12 saat diyebilirim

 Fark edilirlik: iyi gibi, 2 metreden az bir kol mesafinden çok diyeyim. Bazen uzaktan biri duyar kokunuzu bazense duymaz böyle bir fark edilirliği var.

 Yaş: Genç işi bir koku 25- diyeyim. Yukarısına abes kaçabilir

 Kullanım: 3 mevsimlik bir koku bence. Öncelikle Yaz ve Bahar, çok soğuk olmadıkça Güzleri kullanılabilir. Yapısından ötürü daha çok gündüz kullanımına yatkın.

 Daha diyebileceğim bir şey yok. Bu parfüm benzerlerine bakanlar Chanel Allure Homme Sport'a ve Versace Man Eau Fraiche'e bakabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder