27 Aralık 2014 Cumartesi

POLO BLUE - Ralph Lauren





 POLO BLUE, Ralph Lauren hanesi tarafından üretilmiş aromatik figürlü erkek parfümü. POLO BLUE 2003 yılında hazırlandı, yaratıcıları Carlos Benaim ve Cristophe Laudamiel idir. Baş notaları kavun, mandalina ve salatalıktır, orta notalar ise basil, adaçayı ve ıtır'dır. Temel notalara gelince ise karşımıza misk, kimi odunsu notalar ve süet deri notaları çıkmakta. En azından bize vadedilen bu şekilde bakalım işin aslı nasıl.

 Başta: Kavun, Mandalina ve Salatalık

 Orta: Adaçayı, Basil ve Itır

 Temelde: Misk, Odunsu ve Süet





 Ralph Lauren'in klasik parfümlerinden biri olmuş durumda artık bu parfüm. Ozon notası, meyveler, misk ve baharat gibi farklılıklarla beraber bu parfüm. Aromatik ve ozonik olarak sınıflandırmışlar. Bence aromatik ve meyvemsi daha uygun gibi. Sucul olduğu da kesinlikle söylenmeli, zaten parfümün temasından oldukça belli olmakta.

 Parfümün sıkıldıktan sonraki gidişatı gayet basit olmuş. Başlangıçta turunçgillerin ve salatalığın yarattığı ekşimsi ferah bir açılış bizi karşılıyor. Burada meyvelilik daha baskındır ama asıl taşıyıcı rolü salatalık notası üstlenmektedir. Bunları takiben kokuya adaçayı ve ıtır kokuları dahil oluyor ve erkeksi bir havaya bürünüyor. Orta notalar geçtiğinde ise misk ve süet deri notları baş gösterip kapanışı yapar.

 Çok büyük beklentilere girilmeden alınacak ve yazın kullanılacak bir parfüm. Beklentiniz iyi olmadığı sürece rahatsız da etmez bu parfüm. Ancak büyük bir beklenti ile alırsanız hayal kırıklığı yaşamanız işten bile değil.
 Yaz mevsimine uygun, notalar arası geçiş çabuk ve tende kalıyor genel olarak. Ancak tende kalıcılığı aşağı yukarı 8 saat denilebilir.



 Kalıcılık: 5-7 saat arası, 8 saatten fazlasını çıkartma ihtimali pek yok gibi, en azından bana hissetirmedi.

 Fark edilirlik: Sıradan, İlk sıkıldı anda etraftan rahatlıkça fark edilirken sonrasında tene gömülüyor ve normal bir fark edilirliğe sahip oluyor. Bir kol mesafesi uzaktan hissedilir durumda kalıyor.

 Yaş: 18-30 diyeyim

 Kullanım: Bahar ve özellikle Yaz parfümü. Gündüz kullanımına çok daha uygun. Miktar açısından sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Bolca sıkabilirsiniz.

Çok büyük beklentilere girilmeden yaz için alınabilecek güvenli bir parfüm POLO BLUE, güvenliden kastım; Etrafınızda parfüm kokusunu hissedenler genellikle olumlu bir tepki vereceklerdir. Temiz ve basit bir yazlık parfüm daha fazlası değil... Bvlgari Aqua ve Acqua di Gio ya da bakabilirsiniz


1 yorum:

  1. Yıllardır kullandığım parfüm.
    Çok temiz bir kokusu var.

    YanıtlaSil