23 Ocak 2015 Cuma

BOOSTER - Lacoste


Booster Lacoste tarafından üretilen narenciye aromalı erkek parfümü. Booster 1996 yılında hazırlandı. Baş notaları portakal, üzüm, okaliptüs ve baharatsız nane. Orta notaları ise lavanta, şili biberi, basil, kasnı ve küçük Hindistan cevizi. Temel notalarına gelince ise karşımıza güve otu, sedir ağacı ve sandal ağacı çıkıyor.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Limon, Portakal, Nane ve Okaliptüs

 Ortada: Şili biberi, Küçük Hindistan Cevizi, Lavanta ve Kasnı

 Temelde: Sedir Ağacı, Güve Otu ve Sandal Ağacı





Baş notalarından da görüleceğe üzere parfüm insanı oturduğu yerden kaldıracak, harekete geçirecek gibi bir havada. Naneli şeker ya da sakız üzerine su içtiğinizde boğazınızda oluşan etkinin bir benzerini yaşatacak siz bu parfüm başlangıçta. Hani bu evrede keskin ve taze bir koku oluşur ya işte o koku Booster'da ilk on dakika da etkili. Belki kimilerimizi rahatsız edebilir.

 Yaklaşık otuz-otuz beş dakika sonra ise orta notalara yaklaşıyoruz ve lavanta biraz baskın konuma geçmeye başlıyor yanında yareni küçük hindistan cevizi ile kokunun karakterinde küçük bir oynama yapıyor. Kokunun duruşu biraz değişiyor burada. Odunsu ve yeşilimsi bir havaya bürünüyor koku. Ağır olmayan hafif bir halde ama. Burada biraz bahatsılık hissediliyor, sıcak bir biber kokusu gibi daha çok. Şili biberi etkili olmalı.

 Temel notalara geçtiğimizde ise yani koku kurumaya başladığında ise odunsuluğu devam ettiriyor parfüm. Baharatsılık tamamen yok oluyor ve tam anlamıyla odunsu bir parfüm oluyor parfüm. Yapaylık biraz hissediliyor. Bazen tuhaf tatlar alabiliyorsunuz parfümden.



 Kalıcılık: iyi gibi 7-11 saat arası

 Fark edilirlik: İyi gibi 1 kol mesafesinden az daha uzakta az daha içeride gidip gleiyor.

 Yaş: Bir çok yaş grubuna uygun bence yaş aralığı belirtmeyeceğim

 Kullanım: Yaz ve Bahar dönemlerinde kesinlikle. Kışın ve Güzün ölür bu parfüm. Gündüz kullanımı aşırı baskın.

Benim nezdimde ortalama bir koku Lacoste Booster. Kötü değil, iyi de değil öyle yani. Uygun fiyata yakaladığınızda alınabilir. Pişman etmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder