26 Aralık 2014 Cuma

BVLGARI MAN IN BLACK - Bvlgari



Bvlgari Man in Black, İtalyan Bvlgari firmasının yeni ürünü.
Bvlgari'nin 130 yıllık deneyim ve birikimi ile yeni üretilmiş  koku, kendisi 2010'da piyasaya sürülmüş olan Bvlgari Man serisinin yeni üyesi. Bu koku oldukça cüretkar ve karizmatik. Kendisi mitolojik bir olaydan esinlenilerek tasarlandı. Bu olay yeryüzünün tanrısı  "Vulcan"ın doğumuydu.
Bu doğumun modern erkek için yorumlanmış biçimi adeta bu parfüm.

 Bvlgari Man in Black; amber, deri, baharatlar ve odunsuların uyumlu bir birleşimi. Açılışı oldukça doğal bir rom ve reknli baharatlar ile açılıyor. Devamında ise sümbülteber ve süsen çiçekleri geliyor ayrıca bu çiçeklere merkezde bulunan bir deri esansı eşlik ediyor. En dipte ise benzoin, tonka fasulyesi ve "guaiac" odunu bulunuyor. 2014 yılında üretilmiş oldukça taze bir koku Bvlgari Man in Black.
 Bvlgari'nin tasviri bu şekilde.

 Başta: Rom ve Renkli baharatlar

 Ortada: Deri, Süsen ve Sümbülteber

 Temelde: Benzoin, Tonka Fasulyesi ve "Guaiac" odunu




 Nota dizilimi böyle, ben kullanırken az da olsa farklı aromalar hissettim ya da burnum yanıldı tam emin değilim. Karşımızda ihtişamlı, şaşalı bir parfüm duruyor.
 Başlangıcı ilk anda keskin bir turunçgil ve bergamot ittifakı gibi, ancak yerini içki teması ile baharata bırakıyor hemen. Burası adeta baharat patlaması diyebilirim, hangi baharat diyecek olursanız "zencefil ve biber" yanıtı verebilirim.
 Parfüm çok çabuk tene yerleşiyor ve şarkısına başlıyor. Bu kez baharatların değişimini alıyorsunuz, rom kokusu ufak ufak kaybolmaya başlıyor. Yalnız bu esnada parfüm tene biraz yakın kalıyor, etraftan çok algılanmıyor. Sanırım EDP olmasından ötürü. Orta katmanda menekşe ve diğer çiçeklerin yarattığı çiçeksi koku algılanıyor. Orta kısımda temeldeki deri kokusunu alabiliyorsunuz. Bu çiçekler parfümü yumuşatmıyor, erkeksi havasını hala koruyor parfüm. Ayrıca alttan ufak da olsa odunsu kokuyu hissetmeye başlıyorsunuz bu sırada. Temeldeki odunsu koku sanırım biraz erken gelmeye başlıyor.
 Bu parfüm için doğulu yani ortanyal denilebilir, nitekim demişler de. İçki, deri hafif pudramsı çiçek temaları ve amber de denince ortaya bir doğulunun çıkmaması zaten zor ancak burada önemli bir nokta var bu gayet modern bir doğulu! Sizi bulunduğunuz mekana sabitleyen bir koku. Bu kokuyu kullandığınız yeri kesinlikle unutmayacağınızı düşünüyorum ben.

 Güçlü, tutunan ve yoğun esanslar olduğu için biraz dikkatli kullanılmalı bence. Etrafınızdakileri güzel kokayım derken rahatsız etmek istemezsiniz bence. Sıcak bir günde veya sabahın ilk ışığında insanların bu kokuya katlanmak isteyeceğini düşünmüyorum açıkçası. Soğuk havalarda içinizi ısıtacağından emin olabilirsiniz ama.



 Kalıcılık: En az 8 saat diyeyim 12 saat üzerine çıkabilir rahatça

 Fark edilirlik: Orta, çok sıkarsanız artabilir ama insanlar rahatsız olabilir. Bir kol mesafesinden algılanıyor rahatça

 Yaş: 25+ diyeyim ama giyiminizde önemli bence. Kot ve kısakollu dolaşan birinin üzerinde abes durabilir

 Kullanım: Kesinlikle kışın ve güzün. Akşam için daha uygun ama gündüz için de çok sakıncalı değil.

Oldukça kaliteli bir parfüm olmuş Bvlgari Man in Black, bu tarz parfümleri yeğleyen insanlar çekinmeden alabilmeli. Bunu kullanan insanı şöyle tahayyül ediyorum, karizmatik ve takım elbise içindeki biri olarak. Erkeksi ve baharatlı kokulardan hoşlanıyorsanız Man in Black sizin kokunuz..-Mesela benlik bir koku değil- Bvlgari oldukça iyi bir iş çıkarmış açıkçası.





2 yorum:

  1. Bvlgari Man In Black için şu yoruma göz atınız :

    http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/10/bvlgari-man-in-black-2014.html

    YanıtlaSil
  2. Bvlgari Man In Black için şu yoruma göz atınız :

    http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/10/bvlgari-man-in-black-2014.html

    YanıtlaSil