30 Aralık 2014 Salı

HOT WATER - Davidoff



Davidoff Hot Water elimize 2009 Eylül'ün ulaştı. Kendisini oryantal ve erkeksi bir parfüm olarak tanımlıyor. Baş notaları pelin otu ve kızıl fesleğen, ortada yani kalp notalarında ise ateşli notalar bulunmakta. Yeni bahar, Kırmızı biber ve Paçuli... Temelde bulunan sığla ve benzoin ile de içeriğini tamamlamakta Hot Water. Kara kızıl şişesi de oldukça çekici.

 Nota dizilimi;
 Başta: Pelin otu, fesleğen

 Ortada: Yeni bahar, Kırmızı biber ve Paçuli

 Temelde: Sığla ve Benzoin





 Renginden de anlaşılacağı üzere sıcak ve ateşli bir koku. Odunsu ve baharatsı yanları da bulunmakta. Açıkçası zaten az olan notaların hepsi gayet net gözüküyor. Parçuliden tatlılık, benzoinden biraz şekerlilik filan. En son olarak da sığlanın odunsuluğu.

 Başlangıçta tatlı ve hafif şekerli bir açılış var. Fesleğen kokusu baharatsı bir his veriyor. Koku benzerliği olarak Xeryus Rouge ve Azzaro Pour Homme Elixir verilebilir.Tipleri, renkleri ve şişeleri benziyor zaten. Birbirini andırıyor desem daha doğru olur ya da.
 Günümüze ait modern tatlı ve baharatlı kokulara benzerlik gösteriyor. Piyasa işi bir koku diyebilirim. Orta notalara geçtiğimizde koku pek değişmiyor zaten içeriği az ne denli değişebilir ki? Ortada bir karmaşıklık da yok her nota gayet seçik biçimde hissediliyor. Burada baharalılık artıyor kırmızı biberin etkisinden dolayı ve koku ısınıyor diyebilirim rahatlıkla. Temel  notalara geçtiğimizde ise koku hafiflemeye başlıyor burada odunsuluk daha hakim oluyor. Sanırım burada kalıcılığı da uzatmak istemişler biraz. Tatlılığı gitgide azalıyor sona doğru. Kurudukça yalnızca baharatın ve odunsuluğun hakimiyeti kalıyor.


  Baştan sona neredeyse aynı kokan, tekdüze giden. Heyecansız biraz da sıkıcı diyebileceğim kötü bir koku olmuş bence Davidoff Hot Water.

 Parasına değmeyecek başarısız bir koku diyebilirim açıkça. Eğer bu tarz baharatsı ve tatlı kokulara ilginiz varsa rahatlıkla gidin Azzaro Elixir'i ve Xeryus Rouge'u deneyin derim bu Hot Water yerine. Bence bu iki parfümde Hot Water'a kıyasla oldukça iyi  hemde paranıza yazık olmaz. Gerçi Hot Water ikisinden de ucuz ama neyse :).

 Kalıcılık: Ortadan iyi 5-7 saat arası

 Fark edilirlik: Orta, bir kol uzunluğundan fazla uzağınıza gitmez ama.

 Yaş: 25-50 arası idealdir

 Kullanım: Kışın ve güzün kullanılabilecek bir koku. Gece kullanımına daha yatkın bence. Kullanırken terlemeyin derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder