28 Aralık 2014 Pazar

DIOR HOMME - Christian Dior



Dior Homme, Christian Dior tarafından üretilmiş odunsu çiçeksi miskli bir erkek parfümü. Dior Homme 2005 yılında piyasaya sürüldü. Bu güzel parfümün arkasında yaratıcısı Olivier Polge'nin imzası var. Baş notalar lavanta, adaçayı, ve bergamot. Orta notaları ise süsen, kehribar, kakao ve kakule. Temel notaları ise paçuli, deri ve vetiverden oluşma.

 2005 yılında piyasaya çıkan parfüm çok iyi bir pazarlama ile oldukça popüler oldu. Bu popülerliği yalnızca pazarlama nedeniyle değil aynı zamanda iyi bir parfüm olması sayesinde de ulaştı. Parfüm böyle tutunca Dior temeli Dior Homme olan bir çok yeni parfüm de üretti. İçerdiği kakao nedeniyle gurme olarak nitelendirilebilecek bir parfüm.
 Yaratıcısı Oliver Polge'nin ürettiği az sayıdaki erkek parfümleri içerisinde en başarılı olan parfüm denilebilir. Çok da erkeksi bir parfüm denilemez zaten Dior Homme'ye. Ne kadar özel bir parfüm olsa da kendi alanında tek de denilemez.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Lavanta, Adaçayı ve Bergamot

 Ortada: Kehribar, Kakao, Süsen ve Kakule

 Temelde: Deri, Paçuli ve Vetiver





 Parfüm aşırı bir doğallık barındırmasa da sentetiklik hissetirmiyor diyebilirim buda onun bir nevi iyi bir kalite parfüm olduğunu gösterecektir. Burnumu rahatsız eden bir yapaylık hissetmedim yani.
Harmanın rahiyası oldukça güzel bir bileşim oluşturmuş. Şişeden oldukça zarif bir biçimde dışarı salınıyor diyebilirim. Yumuşak bir parfüm olmuş.

 Bazı notaları diğerlerine oranla oldukça baskın Dior Homme'de. Özellikle kakule, adaçayı ve lavanta gibi kokuları ben neredeyse hissedemedim. Oldukça zayıflardı. Bunları örten notalar ise özellikle kakao, kehribar ve özellikle de süsen. Tüm parfüm boyunca süsen kokusu hissediliyor.

  Parfümle ilgili bir sıkıntı şu, aslında sıkıntı denemez daha çok eleştiri, Basitçi bir parfüm olmuş. Bir kaç notadan uyumundan oluşan bir koku gibi daha çok.  Tek düze giden bir koku. Yani ortada sanatçılığın konuştuğu, çok iyi bir yapıt yok. Bunlar beklenti, parfümün eksiklikleri değil. Kötü bir parfüm de değil zira Dior Homme.



 Açılış kuru ve pudramsı. Gerçi bu pudralık neredeyse tüm Dior pafümlerinde var. Bir nevi Dior parfümlerinin imzası diyebiliriz pudralık için.. Orta notada olduğu yazılan süsen başta en belirgin nota olarak karşımıza çıkıyor. Orta kısıma geçtiğimizde ise hafif kakao ve kehribar karışımı bizi selamlıyor. Bu orta kısımda bergamot kırıntıları kalmış verdiği ufak ekşiliği ben oldukça beğendim açıkçası. Hoş bir farklılık katıyor.
 Kakao burada öyle çok tatlı bir şekilde değil. Odunsu bir kurulukta. Hani şu kavanozu açtığınızda aldığınız kakao kokusu gibi daha çok. Sanırım orta notadaki pudramsı etkiyi kakao veriyor ya da ben uyduruyorum emin olamadım bu kısımda :)
 Koku genel olarak ortadan biraz daha az bir nota çeşitliliğine sahip.

 İlk başta bergamot var hafif bir ekşilik, diğer çiçeksiler hoşluk katsa da pek hissedilmiyorlar. Daha sonra pudramsı hava, kakao ve kehribar. Süsen hala etkisini sürdürüyor. Berganotun ekşiliği gittikçe azalıyor ve parfüm daha da tatlı bir noktaya kaymaya başlıyor. Pudralılık kayboluyor ve hafif plastik gibi ama tam değil bir deri kokusu geliyor. Belki suni deri kokusudur? Paçuli yine burada tatlılık katıyor ama kehribar ve kakao parfümün gidişatının pek değişmesine burada izin vermiyorlar.


 Kalıcılık: İyi 8-11 saat arası kaldığını söyleyebilirim

 Fark edilirik: Yeterli Bir kol mesafesinden az daha uzağınıza gidiyor koku. yanında durduklarınız ve yanınızdan geçenler kokuyu hissedecektir.

 Yaş: 20+ her yaş seçeneğine uygun

 Kullanım: Kış ve Güz için uygun. Serin bahar günleri de kullanılabilir. Gece ve gündüz için iki vakite de uygun bence. Üstünüze bocalamayın yinede.

 Son olarak söyleyeceklerim; koku biraz kadınsı. Belki tasarımcısı daha önce hep kadın parfümleri tasarladığından da olabilir bilmiyorum ama bir kadın kullansa çok tuhaf durmaz üzerinde emin olun. Hatta ufaktan makyaj aleti kokuları var diyebilirim. Bir makyaj kutusunun yanında da sırıtmaz yani bu parfüm! Bir çok kişinin severek kullandığı ve imzası olmuş bir parfüm.
 Günümüzde biraz bu tarz tatlılığa ve hafif kadınsı kokulara çok rastlandığı için kokusu biraz sıradanlaştı ama bu suç Dior Homme'ye ait değil.

 Genel beğenisi yüksek, akılda kalıcı  bir parfüm Dior Homme. Çok kaliteli mi, değil. Çok özel mi, değil. Biraz da ünlü ve popüler parfüm açıkçası. Her ortam da övülüyor ve açıkçası bu övgü beklentinizi yükseltiyor. Karşınızda bir şaheser bekliyorsunuz, bu açıdan Dior Homme biraz hayal kırıklığı yaşattı bende :).
 Az kalsın unutuyordum. Valantino Uomo ile kıyaslayabilirsiniz bence!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder