30 Aralık 2014 Salı

GUESS SEDUCTİVE HOMME - Guess


 Guess Seductive Homme 2011 yılının Ağustos ayında Seductive serisinin erkekler için üretilmiş ilk parfümü olarak hazırlandı. Parfüm odunsu, aromatik ve  hareketli notalar içeriyor.Bu notalarda parfümü bir erkek için ayartıcı, çekici , karizmatik bir mıknatısa çeviriyor adeta.

  İçerdiği notalar ise şöyle, başlarda kakule sütü, mandalina kabuğu ve pembe biber. Kalbinde ise vanilya, orkide, menekşe yaprağı ve vetiver bulunmakta. Temele geldiğimizde ise karşımıza sandal ağacı, kehribar ve misk notaları çıkmakta.

 Dizilim ise şöyle:

 Başta: Kakule sütü, Mandalina kabuğu ve Pembe biber

 Ortada: Vetiver, Orkide ve Menekşe yaprağı

 Temelde: Misk, Sandal ağacı, Paçuli ve Kehribar





  Başlangıç parfümü olarak düşünülebilir özellikle liseye gidenler ve üniversite öğrencileri için yani genç kesim için. Kendini genç hisseden arkadaşlar da pek ala dahil edebilirler kendilerini bu alana.
 Baharat notalarına bakmazsanız (pembe biber) rahatça bir biçimde bu parfümün uniseks olduğu söylenilebilir.
  Parfüm oldukça hızlı bir dönüşüm ile kendini çabucak belli ediyor. Koku genel olarak kehribarın baskınlığı çevresinde dönüyor. Diğer notalar biraz hızlı yol alıp, yol veriyorlar. Parfüm kurudukça da şekerli tatlar daha çok hakim olmaya başlıyor.

 Orkide mandalina ile birlikte kullanılınca ortaya gerçekten çok güzel şeyler çıkıyor. Özellikle pembe biber çok güzel kullanılmış. Başlangıçta bariz bir şekilde mandalina ve pembe biber hissediliyor ve bu baştaki ilk yirmi dakika cidden olağan üstü olmuş. Oldukça beğendim. Kayda değer bir iş başarmış Guess burada.
 Kakule ve pembe biber oldukça güzel bir biçimde karışıp kullanılan sentetik orkidenin yarattığı kokuyu ilk otuz dakika içinde mükemmel bir şekilde dengeliyorlar. Buradaki orkide sentetikliği hissedilir bir şekilde.
 Bu parfüm tam olarak pek tanımadığınız birine alınabilecek hediye kıvamında. Pahalı değil, çok kaliteli değil. Orta sıralarda öyle bir hediye. Çok matah bir iş çıkarmamış Guess. Kullanan kişiyi rahatsız etmeyecek ama böyle aşırı bir tatmin ve memnuniyet de oluşturmayacakmış gibi geliyor bana.
  Orta notalara geçtiğimizde burası erkeksilik için tam bir hayal kırıklığı. Neredeyse bir kadın için daha uygun bir hal alıyor parfüm burada. Sanırım burada özellikle genç kesimin kullanması düşünülmüş. Oldukça şekerli ve tatlı. Amerikan meyveli tatlıları gibi. Bocalanmmışcasına tatlı.
 Bir kadın kullansa kesinlikle sırıtmaz bu orta kesim.
 Kapanış kısmında ise, parfüm kurumaya yüz tuttuğunda ise şekerimsilik parfümün sonuna dek uzanıyor ama burada kimi eklemeler oluyor. bunlar küçük doz misk ve topraksı paçuli. Fakat bunlar da tatlılığı tamamen geçiremiyorlar bu evrede. 5-6 saat süren bu tatlılık sonunda gücünü kaybediyor ve yerini bir tutam kehribar ile miske bırakıyor. Kapanış da aynen bu şekilde oluyor.


 Kalıcılık: Orta üstü 7-11 saat arası

 Fark edilirlik: Normal, bir kol mesafesinden uzağa geçmiyor

 Yaş: 24- diyorum.

 Kullanım: Kışları ve Güzleri kesinlikle belki soğuk bahar günleri olabilir. Gece kullanımına bu tatlılıkta daha yatkın. Kapalı yerde sizi koklamak zorunda kalan kızlar memnun olacaklardır.

 Genç erkekler için başarılı bir koku. Kullanırken memnun kalacaklardır özellikle aldıkları tepkilerden. Karşı cins tarafından da beğenilen bir parfüm. Sizin yaşıtınız kızları size bağlayacak bir parfüm açıkçası. Uygun fiyatı da cabası. 2014 yılında elde ettiği büyük satış başarısı da ayrı konu.

 Kaliteli, özel, kendime has bir parfümüm olsun diyen insanlara pek önermiyorum ama bu yaptığım yorum biraz kullanımda yaygın olan bir koku "havasına" sahip olmasından. Yoksa kesinlikle sanmıyorum ülkemizde çok kullanılan bir parfüm olsun.

1 yorum:

  1. Bu gün aldım bende. Başka kokular da olduğu için direkt kör alış yaptım ama, sanki eski yıllarda tattığım başka bi kokuyu anımsattı. Kalıcılık pek olmasada, hediye için yada sıradan günler için ideal bi koku.

    YanıtlaSil