27 Aralık 2014 Cumartesi

L'Eau d'Issey Pour Homme - Issey Miyake



Issey Miyake bu parfümü yaratmak için oldukça alışılmadık ve ender maddeler kullandı bunun tek bir amacı vardı özgülüğün ve huzurun zaman üstü hissini uyandırmak. L'Eau d'Issey Pour Homme bu ölçütler doğrultusunda her durum için evrensel mükemmelikle tasarlandı.(Çok iddialı bir giriş yapmışlar)

 L'Eau d'ıssey for Men odunsu ve sucul bir parfüm. Baş notaları bergamot, limon ve tarhun otu. Orta notalar ise daha baharatsı ve odunsu. Burada karşısına küçük hindistan cevizi ve su zambağı çıkıyor. Bu iki nota umulmadık bir uyumla kompoziyona dahil oluyor. Bitiş notaları ise  keskin ve zenginleştirilmiş tütün, sandal ağacı, sedir, misk gibi kokular ile yoğun bir odunsuluğa sahip. L'eau d'Issey Pour Homme 1994 yılında Jacques Cavallier tarafından yaratıldı.

Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Bergamot, Limon, Mandalina, Adaçayı, Tarhun otu ve Selvi

 Ortada: Küçük hindistan çevizi, Mavi nilüfer, Zambak, Safran, Kızıl Sardunya ve Tarçın

 Temelde: Misk, Sandal ağacı, Tütün, Sedir ve Amber





  Japon markasının en çok satan parfümü. Issey Miyake uzak doğulu bir tasarımcı, Uzak doğululara parfüm piyasasında alışkın değiliz. Kendi markasını kurmuş ve başarılı da olmuş. Dört bir tana satış yapıyor en azından.
Parfüm yaza yönelik çiçeksi-odunsu-sucul bir havada. Ülkemizde taklitleri ve sahtesi bolca bulunan parfüm. Bence bu parfümün genel beğeniye çok uygun olması ve Türkiye'ye de gayet uygun bir parfüm olmasından kaynaklanıyor. İklimi olsun, insanlarımızın isteği olsun.

 Harmana genel manada çiçeksi demek yanlış olmaz. Ferah bir açılışı var. Başlangıçta turunçgiller oldukça etkili. Mandalina, Limon hafif ekşimsiliği alıyorsunuz. Bana bu kısmı yapay gelmedi. Bir rahatsızlık hissetmedim. Bu ekşimsilik sanırım sucul parfümlerin ana özelliği. Özellikle de başta bulunan ekşilik.
 Orta notalarda bir çok çiçeğin devreye girmesiyle oldukça tatlı bir havaya bürünüyor parfüm. Bahar gibi gibi kokusu oluyor adeta. Son notalarda devreye giden odunsular ile parfüm sakinleşip durağan bir hal alıyor ve bu şekilde de kapanışı yapıyor.

 Şişelere çok takmam ama bunun şişesi cidden biraz kaba. Parfüm değil de içerisinde başka bir sıvı varda sanki onu sağlamca korumaya çalışıyor gibi bir havası var şişenin. Hele o kapak!


Kalıcılık:  7-10 saat arası, yeterli bir süre bence

 Fark edilirlik:  Ortalama diye bilirim. Başlangıçta gayet iyi 2 metre civarından algılanır ama zaman geçtikçe bir kol mesafesini aşamamaya başlıyor.

 Yaş: 20-40 arası gayet rahat kullanabilir. Çocuksuluğu ya da aşırı bir ciddiyeti yok parfümün.

 Kullanım:  Baharda ve Yazda kullanılmalı. Kışın bunun kokusu duyulmaz bile. Gündüz kullanımına çok yatkın. Gece içinse bariz yetersiz kalır.

Yaz temalı kaliteli ve erkeksi bir parfüm. Fiyatına göre de bence bir adım daha önce diğer muadillerine göre. Tek sıkıntısı pek çok başarılı taklidi üretilmiş olması. Genel de bu tarz kokular yakalanıyor. Bir çok kişi ile pişti olmak rahatsız edebilir.
 Yaz için bir parfüm arıyorsanız bir göz atın, deneyin derim :)


 Aaaa, az kalsın unutuyordum. Parfümün adında sözcük oyunu var biraz. L'Eau d'Issey'in okunuşu "Odysseia" ile hemen hemen aynı. Mitolojiye gönderme yapmışlar sanırım.

1 yorum:

  1. Kalıcılık ve farkedilirlik olarak issey miyake l'eau d'issey ile aqva marine arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir ?

    YanıtlaSil