30 Eylül 2018 Pazar

ARMANI CODE PROFUMO - Armani


 Cazibeli, kuvvetli ve ateş gibi... Bunlar yeni Armani Code Profumo'yu yanımlayan yeni sözcükler. Tonka  fasulyesi üzerine inşa edilmiş klasik Armani Code kokusu bu parfümde çekici odun, kakule notaları ile şehvani bir mertebeye ulaştığında odunsu amberin yarattığı uyum ile çarpıcı bir ahenk yakalamış.
 Armani Code ailesinin en son çıkan üyesi olan Armani Code Profumo ilhamını Giorgio Armani'nin ürettiği kusursuz smokinlerden alıyor.Mühim karşılaşmalarda giymek isteyeceğiniz bir elbisye uyacak bir koku Code Profumo. O bir kadınla bir erkeğin arasında yaşanan karşı konulmaz çekimin timsali. Eğer ki şehvet bir kez ortaya çıktıysa onun yapacağı tek şey karşı tarafı etkileek olacaktır. Ortamı ısıtır, cazibeyi arttırır...
Armani Code Profumo günümüzün en çekici Amerikan aktörlerinde biri olan Chris Pine'ın görüntüsü ile cisme büründü.

 Nota dizilimi

 Başta: Yeşil Mandalina, Yeşil Elma, Kakule

 Ortada: Portakal Çiçeği, Lavanta, Muskat

 Temelde: Tonka, Amber, Deri





Armani Code piyasaya çıktığında ciddi manada parfüm dünyasını sarsmıştı. Daha önce kendisine benzer çok fazla koku yoktu etrafta ve gelişi baya büyük olay olmuş. Bir çok ödül almış ve inanılmaz bir satış grafiği yakalamıştı. İyi bir satış grafiği yakalamak ticaretle ve karlılıkla uğraşan bir firma için ne demek? Güzel yatırım demek. Eee Armani dururmu orasından burasından tutarak çekerek büssürü yeni Armani Code sürümü/varyantı çıkarttı. Diğer çıkanlardan söz etmeye gerek pek yok ama bu çıkanda biraz durmalıyız.

Armani Code Profumo diğer çıkan bütün varyantlardan farklı olarak. Görsel olsun, pazarlaması olsun asıl Armani Code'dan oldukça farklı bir parfümmüş gibi çıktı piyasaya. Gel görelimki gayet de doğru yapmış! Çünkü çıkan bu parfüm orijinal parfümden gayet fark ve umulmadık bir şekilde gayet de başarılı bence.

 Parfümü ilk sıktığınızda öncelikle aromatikliğini hissediyorsunuz. Burnunuza ferah bir koku çarpıyor narenciye burada baskın. Burnunuza hafif buruk, ekşi bir tat gelecek bu yeşil elma. (Bu arada yeşil elma hastasıyımdır benim için baya büyük bir artı puan bu). Açılış ufak ufak kaybolmaya başladığında bu baştaki aromatikliğede katkıda bulunan çiçeksi notalar ön plana çıkıyor ama baskın olan kısım burada odunsu kısım. Kakule ve muskatın derinliği burada bariz. Tüm bunlar içerisinde parfüm tatlı bir havaya bürünüyor ilginç bir biçimde. Oysa bunu sağlayacak herhangi bir nota yok.

 Biraz daha zaman geçince parfüm tam anlamıyla maskülen bir hal alıyor. Tam anlamıyla fazla oldu açıkçası amber ve deri hakim oluyor. Amberin verdiği o reçine kokusu hissi ve derinin ama hoş bir derinin yarattığı uyum çok tatmin edici. Şöyle betimleyeyim hatta üzerinizde deri montunuz varken yağmur bastırıyor mecburen reçine veren bir ağacın altına giriyorsunuz. Bu esnada ortama bir de hafif tatlı bir koku dahil oluyor. Bütün bunu bir anda burnunuza doldurduğunuzda olan şey Armani Code Profumo


Kalıcılık: Gayet iyi bir süre kalıcı belki 12+14 saat kadar et

Farke Ediilrlik: Başarılı bir kol mesafesinden daha da uzaktan fark edilebiliyor. Bir çok insanın bu kokuyu sizden alacağına emin olabilirsiniz.

Yaş: 25-30+ demek istiyorum. Genç kitle burada bariz hedef olmamış. Zaten uymaz da bu koku o arkadaşlara

Kullanım: Yoğunluğu göz önüne alınırsa öncelikle kış sonrasında güz parfümü. Sıcak havalara gitmeyeeğinden eminim çünkü kalıcılığı ve fark edilirliği yüksek, rahatsız edici olacaktır. Kesinlikle akşam parfümü. Gece dışarı çıkmaya uygun. Bir buluşmadır, yemektir gayet uyar bence. Bu başta vad etttiği şeyleri yapabilecek bir altyapıya sahip bence parfüm.

Sadece gelirsek ben bu parfümü beğendim. Tasarımcı parfümlerine göre şaşırtıcı derecede başarılı olmuş bence. Bu başarıyı "koku"'dan hariç tutuyorum. Evet kokusu kesinlikle güzel ama çok iyi diyebileceğim bir noktası yok ama "kalıcılık" ve "fark edilirlik"e gelirsek kesinlikle başarılı.Bence düşünülebilecek bir parfüm. Üzerimde kesinlikle taşırım. Düşününce muadili olarak aklıma gelen çoğu parfüme göre de daha iyi bence. Tercih sizin :)

1 yorum:

  1. Channel parfam mı, Code Profumo mu dersen? Ben Code derim bro 🤘😀

    YanıtlaSil