2 Ocak 2015 Cuma

GUCCI POUR HOMME II - Gucci



 Gucci Pour Homme'un üzerinden dört yıl geçtikten sonra Gucci yeni bir parfüm hazırlama isteği duydu ve bu istek Gucci Pour Homme II'ye hayat verdi. Gucci PH II Karine Dubreuil tarafından üretildi, tıpkı ilki gibi.
 Parfüm yine aynı zarifliğini ve erkeksiliğini koruyor. Erkeksi yapısı parfümün önceliğini oluşturmakta fakat öncekine göre biraz daha parla ama az daha hafif. Karışım ferah bir menekşe yaprağı ve bergamot notası ile açılıyor. Çabucak yeşil ve meyvemsi açılış ayrılıyor ve yerini kalp notalarına bırakıyor. Kalpteki notalar nispeten daha baharatsı; kımızı şişi biberi, yenibahar, tarçın ve siyah çay. Temel notalarda bulunan zeytin ağacı, tütün yaprakları, misk ve mersin resmen odunsuluk ve zarif menekşe ile bir bağ kuruyor ve kokuyu böylelikle tamamlıyorlar.

 Nota dizilimi;

 Başta: Bergamot ve Menekşe yaprağı

 Ortada: Tarçın, Şili biberi , Yenibahar ve Siyah çay( Bizim çay :)! )

 Temelde: Misk, Mersin, Zeytin ağacı ve Tütün yaprakları





 Gucci'nin güzel yaptığı son parfümlerden diyorlar. Ben ise tam bilmeden konuşmayan özellikle genelleme yapmaktan kaçınan biriyim. Çünkü genel de tutturamıyorum :)
2007 yılında piyasaya sürülmüş hoş bir parfüm.

 Notalar çok yerinde kullanılmış, birbirlerini örselemiyor baskılamıyorlar kesinlikle. Her nota zamanı geldiğinde rahatça hissediliyor. Güzel ve uyumlu bir bileşim yakalanmış.

 Başlangıç yazıldığı gibi menekşe ve bergamot etkisinde. Bergamot'un ferdiği ferahlı başta kesinlikle hissediyorsunuz. Menekşe kullanımı çok hoş olmuş açıkçası. Başlangıçta en etkin olan nota menekşe ve gayet hoş. Erkeksi bir hava katıyor bence. Günümüz parfümlerinde böyle erkeksi başlangıç pek olmuyor ama korkmayın gayet güzel bu.

 Orta notalarda ise ,ben en çok burayı sevdim sanırım çaydan ötürü, ustalıkla harmanlanmış ve yerleştirilmiş bir çay notası eşliğinde gelişiyor. Burası sıcak baharatlı ya da tatlı baharatlı demeli miyim bilmiyorum ama tam sevdiğim aromada. Sanki özel değişik yapılmış uzunca adlı bir çay gibi kendine has bir kokusu var. Tarçını es geçmemek gerek.

 Temel notalara geçtiğimizde yani sona yaklaşmaya başladığımızda ise narince kullanılmış bir tütün kokusu bizi selamlıyor. Burada baharatsılık biraz daha azalıyor, yeşilmsi bir hava daha hakim burada. Mersin ve zeytin ağacından kaynaklanıyor olmalı. Bu şekilde de daha fazla değişiklik yaşamadan kapanıyor parfüm.

 Kalıcılık: Orta gibi. 6-7 saat

 Fark edilirlik: Düşük, cidden düşük ve çok yazık. Böyle güzel bir koku resmen puff diye üzerinizden uçup gidiyor. 3 saat sonra kimse fark etmez. Anca yeni parfüm aldım nasıl dersiniz biri yaklaşıp koklar belki öyle

 Yaş: 25-50

 Kullanım: Kış harici diğer tüm mevsimler. Özellikle gündüz kullanın.

Parfümün nota geçişleri çok iyi, ferah yapısı çok güzel. Cidden güzel yapılmış bir parfüm bu. Günün herhangi bir vakti üzerinizde gayet güzel duracak bir koku. Yemek, iş, kız isteme, bar vs olur yani. Ama gel gör ki o fark edilirlik. Puff diye gidiyor üzerinizden, resmen yazık böyle bir kokuya.
Benim önerim şu olur bu parfüm için. Bu parfimi aldığınızda yanınızda taşıyın. böyle 3 saatte bir üzerinize 1-2 fıs sıkın o mükemmel koku hep dursun anca böyle ama nerenizde taşıyacaksınız parfümü? Bilemiyorum... Bilemiyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder