28 Aralık 2014 Pazar

VALENTINO UOMO - Valentino



 Valentino ve Puig, Valentino hanesi için yeni bir parfüm hazırladılar ve bu parfümü adeta güneşli bir Venedik günü için yaptılar. Bu parfümü yaratmadaki amaç geleceğe ait bir klasik yaratmaktı. Nitekim başarılı da oldular. Hem klasik hem de gündelik giyinen erkeği hedef aldılar. Valantino bu parfüm için kendisinde var olan her şeyin en kalitelisini seçti. Bu parfüm Valentino'nun kendi moda tasarımları ile de doğrudan ilişkili. Tarihin en büyük imparatorluğuna başkentlik yapmış bir şehirden de ancak böyle bir parfümün çıkması beklenirdi zaten, Roma'dan!

  Parfüm Oliver Poige tarafından Valentino için tasarlandı. Parfüm klasik koku piramidini izliyor. Baş, orta ve temel olarak. Odunsu notalar genel olarak temelde bulunuyor ve bu parfümün kalıcılığını arttırıyor ama parfüme asıl kokusunu ve aromasını veren notalar orta da bulunuyor. Bunlar fındık, çikolata ve kavrulmuş kahve. Başlangıcında ise mersin ve bergamot var. Başta biraz ferahlık veriyorlar.

Nota gidişatı olarak bu kez tersten gittim ama bu parfüm için gerekli bence. Parfüm 2014 yılında üretildi. Avrupa, Rusya ve Orta Doğu piyasasında bulunmakta. Zaman içinde, 2015 gibi ise Asya pazarına da giriş yapacak. Reklamlarında rol alan kişi ise Fransız aktör Louis Garrelm'dir

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Bergamot ve Mersin

 Ortada: Fındık, Kavrulmuş kahve ve Çikolata

 Temelde: Sedir ve Deri





 Başlangıçta bergamot ve hafif tozlu gibi bir bitki tadı var. Bitki sanırım mersin olmalı çünkü kokusunu tam bilmiyorum, yanlış bir şey söylemek istemem. Ferah ve taze bir havası var. Baştaki kokularda yapaylık yok ve bu canlı bir hava katıyor. Orta kısımda ise gurme denen tarzda kokular hakim ve bunlar parfümün ana eksenini oluşturuyor kesinlikle. Fındık, Çikolata ve Kahve mükemmel bir tatlılık oluşturuyor. Çok koklanılası bir hava katıyor özellikle karşı taraf için. Yalnız ben fındık kokusundan ziyade daha çok karamelimsi bir tat aldım. Karışımdan ötürüdür belki. Kapanışta ise deri ve odunsu kokular bulunuyor. Yalın ve sürprizi olmayan bir koku. Açıkçası üzerinde yazan ne ise aynen onu veriyor ki aldığınıza göre aradığını şeyde üzerindeki. Gayet tatmin edici


 Erkeksi aromalar var ama ne kadar erkeksi? Genel olarak tatlı bir koku. Tene yerleşme sırasında gurme tadı ile(çikolata,vanilya vs) Rochas Man, Dior Homme(intense) gibi benzerleri var. Bana kalırsa Rochas'tan kaliteli Dior Homme ileyse yarışır. Başlangıçtaki aromatikler ve bitişteki odunsular oldukça kaliteli ve markanın kalitesini hissettiriyor. Ucuz tatlı bir şey kullanmadığınızın farkında oluyorsunuz. Lüks bir hissiyatı var diyebilirim. Şişe tasarımını ben oldukça iyi buldum. Çok zengin bir hava katıyor biraz fazla gösterişli ama. Gerçi bende vitrine, diğer süslü camlı eşyaların yanına koyma isteği uyandırdı ama neyse :)

 Kalıcılık: İyi 8-12 saat arası

 Fark edilirlik: Orta 1 kol mesafesinden rahatça fark ediliyor ama daha fazlası var pek diyemem

 Yaş: 20+ diyeyim ama 35+ olanlar biraz kendilerine yakışır mı yakışmaz mı diye düşünüp öyle alsınlar

 Kullanım: Kış ve Güz parfümü. Kesinlikle yazın kullanılmamalı size de etrafınızdakilere de yazık. Yoğun bir parfüm, çok sıkmak sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Öğleden sonrası için daha iyi sanki. Davetler ve yemekler için iyi olur gibi.

 Pek fazla diyebileceğim bir şey yok. Bu parfüme bakıyorsanız kafanızdan büyük ihtimal  Dior Homme  ve Dior Homme Intense de geçiyordur. Bileklerinize sıkın ve gün içinde karşılaştırın derim. Ayrıca bu parfüm için eklemek istediğim bir şey var. Karşı cinsten oldukça iyi tepkiler alabilirsiniz, sevecekleri ısırmak isteyecekleri bir  koku çünkü.


5 yorum:

  1. merhaba
    ilk baştaki berbagamot çoğu kişi tarafından alışık gelmediği için
    biraz uzak durulacak gibi ama 5 -10 dk sonrası harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bergamot kokusuna bayılıyorum açıkçası ben ama bundaki biraz enterasan bir bergamot cidden. 5-10 dk sonra muazzam bir kokusu oluyor dediğiniz gibi keşke biraz daha fark edilir olsa :)

      Sil
  2. Bende Dior Homme Intense ve Valentino arasında kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiii şöyle yorumlayayım. dior homme intense biraz ünlü bir koku olduğun etrafta vazla var ve taklidi daha bol. dışarıda daha çok buluna bilecek bir koku açıkçası. valentino daha orijinal. ama gel gelelim dhi daha kalıcı, daha fark edilir.
      DHi ve Valentino ikiside sonbahar ve kışlık bir koku. Valentino baharda'da güzel gider bence. Çok sıcak bir yerde değilseniz.

      Sonuç; Parfümün az ise kesin nokta atışı yapayım dhi al. Bolca parfümüm var farklı olsun istiyorsan Valentino'yu al :)

      Sil
  3. tom ford men mi? yoksa uomo mu :)

    YanıtlaSil