26 Ocak 2015 Pazartesi

AQVA POUR HOMME MARINE - Bvlgari



 Bvlgari Aqva Pour Homme'un yakaladığı başarıdan sonra orijinali baz alınarak 2008 yılında üretilen parfüm Aqva Pour Homme Marine.
 Parfüm öncesininin de yaratıcısı olan Jacques Cavallier tarafından yeniden tasarlanıp güncellendi. Tabii ki bu güncelleme yapılırken orijinal parfüme de sağdık kalındı. Sizlerde doğanın ferahlığını ve Poseidon'un okyanuslardan getirdiği gücü uyandırmayı bekliyor. Denizin tamamen kendinizde hissedeceksiniz. İçerdiği notalar özellikle şunlarda en ön planda. Deniz yosunu, portakal çiçeği, greyfurt, biberiye ve ak sedir.

Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Portakal çiçeği, Limon, Mandalina ve Turunç

 Ortada: Deniz yosunu, Sucul notalar ve Biberiye

 Temelde: Ak sedir ve Kehribar






 Havaların ısındığı günlerde kullanılmak için yaratılmış. Yaz aylarına mahsus bir parfüm. Özellikle deniz kıyısı için daha uygun gibi sanki. Adından da belli oluyor gerçi bu özelliği "marine"!

 Bulgari Aqva Pour Homme  klasik tarzda yazlık bir kokuydu. Yazlık parfüm konusunda başarılı bir parfüm. İyi satıyor, tercih ediliyor, kullanıcısı bolca.  Genişçe bir dilime hitap ediyor yani. Bu parfüm ise Aqva Pour Homme Marine bu parfümün güncellenmiş hali. Her ne kadar bolca benzerlik taşısa da kimi yerler de zıtlıklara da sahipler.

 Baş notalarda oldukça az ekşilik hissediliyor. Açılışı özellikle greyfurtun başı çektiği narenciye ile yapıyor Marine. Greyfurtun bu denli baskın olduğu parfüme  daha önce pek denk gelmedim açıkçası. Hoşuma gitmedi değil burası. Ekşimsiliği de buradan kaynaklanıyor olmalı. Farklı bir açılışı var düz Aqva'ya kıyasla. Marine daha aromatik, sucul, denizel bir parfüm. Baş notalarını sevdim.

 Orta notalara geçtiğimizde ise daha denizel bir hava ortaya çıkmaya başlıyor. Burada kullanılan deniz yosunu ve sucul notalar tam olarak istenileni veriyorlar. Bu kısmı Aqva'yı andırıyor hatta çağrıştırıyor. Notaların büyük kısmı aynı aslında normal gibi biraz da bunun olması :)

 Parfüm kurumaya başladıkça ve temel notalara doğru geçtikçe biraz zayıflamaya başlıyor. Temel kısım çok basit olmuş açıkçası. Ortadaki kısım etkisini sürdürmese cidden gereksiz bir evre olduğunu söyleyebilirdim bu son kısmın. Temel notalarda kayda değer bir değişiklik olmadan sonlanıyor parfüm.


 Biraz kalite hissiyatı eksikliği var bence bu parfümde. Greyfurt notası dışında çok başka bir şey yok bu parfümde. Sizi cezbedici, aklınızı çalıcı pek bir şeye rastlayamıyorsunuz. Bunun dışında kalanı oldukça sıradan. Ekşiliğinin rahatsız verici olduğunu düşünmüyorum. Bunların dışında klasik bir yaz parfümü.

 Sunduğu performans açısından da klasik bir yaz parfümü gibi davranıyor. Başlangıçta oldukça iyi olan fark edilirliği zaman ilerledikçe çabucak düşüyor. Kalıcılığa geldiğimiz de ise bu da çok bir şey vaat etmiyor. Fark edilirliği yeterli. Bir ortalama yaz parfümünde ne aranıyorsa hepsi var ama o kadar daha fazlası yok bu parfümde.

 Yazlık parfüm tavsiyesi arayan, çok kaliteli ya da çok orijinal parfüm istemeyen genç arkadaşlara önerebilirim. O da çok beğendiğimden değil gidip bir bakın deneyin diye. Ayrıca bir kullanıcı yaşı verebileceğimi pek sanmıyorum ama gençler için daha uygun kesinlikle.

 Şişe tasarımı sabit, Bvlgari Aqva serisininki ile aynı. Yuvarlak bir şişe. Yalnızca renk tonları değişiyor. Bu seferkinin renk tonu daha açık. Uygun fiyatlara edinilebilecek bir parfüm ama beklentinizi yüksek tutarsanız biraz üzülebilirsiniz.
 Kalıcılık: Orta altı 4-7 saat arası

 Fark edilirlik:  Orta, bir kol mesafesinden daha uzağa gitmiyor
 Yaş: 20-25 arası derdim. Diğer kesim de kullanabilir kesinlikle

 Kullanım: Kesinlikle yaz, sonra bahar parfümü. Gündür kullanım özellikle. Gece için çok saçma duracağını düşünüyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder