23 Ocak 2015 Cuma

ALLURE HOMME SPORT - Chanel



 Chanel Allure Homme'un hazırlanışının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra Chanel hanesi yeni bir parfümün duyurusunu yaptı, Chanel Allure Homme Sport'un. Chanel Allure Homme Sport daha ferah ve daha keskin bir parfüm. Yabancıların "crystal clear" dediği dupduru başlangıcı size suyun ve aldehitlerin mükemmel uyumunu sunuyor. Orta notalarda başlangıcı takiben parfümün odunsu ve baharatsı yönü ortaya çıkıyor. Özellikle nurani güve otunun yaratmış olduğu ağır oryantal olmaktan ziyade ışıldayan ve yarı saydam his bunu sağlıyor. Temel notalar ise şehvani ak misk, tonka fasulyesi ve kehribardan oluşma bir kompoze. Allure Homme Sport 2004 yılında Chanel hanesinin ünlü burunu Jacques Polge tarafından yaratuldı.

 Nota dizilimi;

 Başta: Aldehitler, Sucul Notalar, Mandalina ve Portakal

 Ortada: Biber, Sedir Ağacı ve Portakal Çiçeği Esansı

 Temelde: Misk, Kehribar, Tonka Fasulyesi, Misk, Güve Otu ve Ağaç Reçinesi





 Chanel Allure serisinin bir diğer üyelerinden biri Homme Sport. Ferah, yeğni bir koku. Turunçgil aromaları içeren odunsu ve hafif baharatsı bir koku. Oryantal denemez pek özellikleri öyle dursa da.

 Sportif bir centilmen erkeği çağrıştıran bir koku -çağrıştırmak değil de sanki ruhunu taşıyor gibi daha çok- gözle görülü (burunla duyulur ya da) bir turunçgil aroması ile açılıyor. Turunçgil aroması biraz "bitter" yani keskin. Başlangıçta 1-2 dakikacık burun yanıklığına sebep olabilir ama kısa bir süre içerisinde bu etkisini kaybediyor merak etmeyin.

 Açılışta karşılaştığınız turunçgillerin yerine yaklaşık altmış dakikalık bir süre zarfı içerisinde baharatlı ve odunsu kokular  geçiyor. Oldukça ayarında kullanılmış ve kokunun genel havasını bozmayan karabiber aroması beraberinde kullanılan sedir ağacı ile çok güzel bir uyum yakalamış Burada azda olsa turunçluğu hissediyorsunuz böyle azca ama. Buna sebep olan ise neroli* yani portakal çiçeği esansı.

 İlk kullandığımda hoşuma gitti bu parfüm hala da gidiyor ama biraz tekdüze bir hali var. Fazla bir şey vaat etmiyor. Demem şu ki uzun süreli kullanımda belki sıkabilir. Vereceği şey belli ve hepsini de veriyor ne eksik ne fazla. Ayrı ve özel bir numarası yok parfümün

 Kimseyi rahatsız etmez, boğmaz, son derece kibar ve nazik bir duruşu var. Kendi haline oldukça masum bir koku. Kullandığınızda güzel kokuyorsunuz yani fazla söze gerek yok.

 Dengeli yapısı ile bir çok şekilde kullanılmaya imkan sağlıyor. Ofis, takım elbise, gündelik yaşam. Uyar yani çoğu yere. Belki akşam kopmacalarına çok uymayabilir ama bu uymama "sakın kullanmayın, kesinlikle gitmez" değil. Diğer yerlere daha uyumlu olur demek Hafif baharatsı, narenciyeli bir koku. Her mevsim rahatça kullanılabilecek güvenli bir koku.

 Kalıcılık: 8-13 saat arası bir süre iyi bence.

 Fark edilirlik: Orta, bir kol mesafesinden daha uzağınıza gitmiyor parfüm

 Yaş: Her yaş aralığına uyabilecek bir parfüm bana kalırsa

 Kullanım: Dört mevsime de gayet uyacak bir parfüm ama bana kalırsa özellikle bahar ve yaz günleri için daha uygun. Gündüz kullanımına epey yatkın.

Oldukça güvenli ve güzel bir koku. Rahatça alınabilecek bir parfüm. Okuduklarınızdan memnun kaldıysanız gözünüz kapalı alabileceğiniz bir parfüm bence Chanel Allure Homme Sport.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder