24 Ocak 2015 Cumartesi

BURBERRY WEEKEND - Burberry


 Haftasonları sırasında kendinizi biraz şımartmak istediğinizde, konforu hissetmek istediğinizde kullanabileceğiniz gündelik ve rahatlatıcı bir karaktere sahip olan Burberry Weekend for Men sizin için üretildi. Kompozisyon  hakiki narenciye patlaması ile açılışı yapıyor. Bu açılışta etkili olan notalar bergamot, mandalina, limon, greyfurt ve takiben sulu ananas ile kavun. Kalp notalarında ise sarmaşık yaprağı, sandal ağacı ve meşe yosunu bulununuyor. Temel notalarda ise baldan ve kehribardan yapılma şaşırtıcı bir tatlılık sizi selamlıyor. Parfüm 1997 yılında piyasaya sürüldü. Parfümün üreten burun ise Michel Almairac'a ait.

 Nota dizilimi;

 Başta: Bergamot, Mandalina, Limon, Greyfurt, Kavun ve Ananas

 Ortada: Sandal Ağacı, Meşe Yosunu ve Sarmaşık Yaprağı

 Temelde: Bal, Kehribar ve Misk





 Burberry firmasının ürettiği parfümlerde biraz göz gezdirilirse narenciye ve ferah olarak en çok göz önüne çıkabilecek parfüm Weekend'dir. Ferah ve narenciyeli bir koku. Kimi yerlerde çiçeksi yazıyor kesinlikle katılmıyorum oldukça yanlış bir kanı. Ferah ve narenciyeliğinin yanında eklenebilecek tek şey hafif tatlı ve hafif odunsu olurdu kesinlikle daha fazlası değil.
 Yaz kullanımı için uygun bir parfüm, notalarına bakıldığında da açıkça gözüküyor zaten. Parfüm klasmanında benim çok beğendiğim bir parfüm değil Burberry Weekend. Nota dizilimini bile sevmedim açıkçası. Orta sınıf bir parfüm.

 Parfümün açılışı adeta bir yaz ferahlatıcısı gibi pek ala bahar ayları için de geçerli olur bu ferahlık. Yaz ferahlığı olarak mükemmel bir havada.İlk yarım saatlik süre zarfında mandalina, kavun ve bergamot kendini gayet bariz bir şekilde hissettiriyor ve bu evredeyken parfüm oldukça fark edilir durumda.

 Orta notalara geçtiğimiz takdirde ise bizi yeşilimsi sarmaşığımsı bir koku sarmalıyor. Ortaya çıkan bu koku parfüm bitene, kuruyana dek ortadan kaybolmuyor. Parfümün temeline yerleşmişcesine orada bulunuyor.

 Temel notalara geldiğimizde ise parfüme yoğunluk, kalıcılık katan. Misk ve kehribarın varlığı hissediliyor. Burada en çok etkili olan nota ise kesinlikle bal. Parfüme tatlılık ve yoğunluk katıyor ve parfüm bu şekilde sonlanıyor.

 Kalıcılık:  6-7 saat ortalama

 Fark edilirlik: Bir kol mesafesinden daha uzağınıza gitmiyor kesinlikle, Orta

 Yaş: Her yaşa uygun bence. 35+ kısmı önce bir denesin derim. Kendi üzerlerinde beğenmeyenleri çıkacaktır

 Kullanım: Kesinlikle yaz ve bahar aylarında ve özellikle gündüzleri. Gece kullanımı için çok zayıf kalacaktır

Başta dediğim gibi Weekend özellikle başlangıçta etkili ferahlatıcı bir yaz kokusu ve bu etkiden hiç sıyrılamıyor. Parlak bir açılışı var ve bu kadar. Daha fazla herhangi bir şeyi yok gibi. Sıkıcı ve tekdüze ilerliyor. Uygun bir fiyata görülmediği sürece alınmasını pek tavsiye etmem açıkçası. Sahip olduğu parlak ve billur kokudan ötürü rahatsız edecek bir koku değil ama bir kez kullandıktan sonra ikinci şişesini de alacağınızı sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder