24 Ocak 2015 Cumartesi

BVLGARI POUR HOMME - Bvlgari


 Bvlgari Pour Homme, Bvlgari tarafından erkekler için üretilmiş çiçeksi odunsu misk parfümü. Bvlgari Pour Homme 1996 yılında piyasaya sürüldü. Kokunun arkasında bulunan yaratıcı burun ise Jacques Cavallier. Baş notalarda aldehitler, lavanta, mandalina, çay, hindistan çevizi çiçeği, bergamot, siyah kuş üzümü çiçeği ve portakal çiçeği. Orta notalarda tavşankulağı, kişniş, karanfil, süsen, biber, gayak ağacı, Brezilya gül ağacı, ıtır ve kakule. Temel notalarda ise tonka çekirdeği, kehribar, misk, meşe yosunu, güve otu ve sedir ağacı bulunmakta.

 Nota dizilimi şöyle;
 Başta: Aldehitler, Lavanta, Mandalina, Çay, Hindistan Çiçeği, Bergamot, Siyah Kuş Üzümü Çiçeği ve Portakal Çiçeği

 Ortada: Tavşankulağı, Kişniş, Karanfil, Süsen, Biber, Gayak Ağacı, Brezilya Gül Ağacı, Itır ve Kakuke

 Temelde: Tonka Çekirdeği, Kehribar, Misk, Meşe Yosunu, Güve Otu ve Sedir Ağacı





Bvlgari'nin klasik parfüm geçmişinde adeta bir önder gibi dikilen bu parfüm çıktığı tarihten itibaren her parfümseverin arı, duru ve şık koku konusunda öneri odağı olmuş bir durumda. Ben de bu geleneği bozmayaraktan kendisini en güzel hareketli olmayan kapalı ortam kokusu olarak işaret ediyorum. Ofis kokusu da diyebilirsiniz bir nevi. Gayet sessiz, sakin, ağır başlı, oturduğu yerden bağırmayan ve nazik bir koku Bvlgari Pour Homme.

Baş notalardaki bergamot ve portakal çiçeği sayesinde klasik Bvlgari edu de cologne duruşuna sadık davranan koku Bvlgari'nin yeni parfümlerinde kullandığı adeta kendi imzası haline gelmiş olan çay notası ile birlikte kendine has karakterini kazanıyor ve yansıtıyor.

 Çok vakit almadan geçilen orta notalarda ise yalnızca baharatsılar kendini biraz daha ön plana çıkartarak baskın konuma geliyor. Bu baharatlar ferah baharatlar ama. Üzerinizde ağırlık bırakmayan oldukça taze, yormayıcı, baş ağrıtmayıcı baharatlar. Çiçeklerin varklıkları da hissediliyor bu esnada.Biraz yeşilimsi ve aromatik bir hava katıyorlar buraya.

 Temel notalarda ise bizim çoğu zaman karşılaştığımız ferah, şık ve yakışıklı üsluba/türe ait olan ak misk kokusu parfüme hakim oluyor. Odunsuların yardımı ile de kalıcılığı güzelce arttırıyor.

 Fark edilirlik ilk bir saat içerisinde oldukça iyiyken daha sonraları gitgide azalıyor ve sönüyor.


 Kalıcılık: 7-12 saat arası iyi gibi bence.

 Fark edilirlik: Ortalama altında. Başlangıçta 1 saat kadar iyiyken sonraları resmen tene hapsoluyor

 Yaş: 25+

 Kullanım: Özellikle bahar günleri için yaratılmış bu parfüm. Güzleri ve Yazları da pek rahatça kullanılabilir.

Mükemmel değil ama bence gayet iyi bir parfüm Bvlgari Pour Homme. Alır mıyım? Alırım. Pişman olur muyum? Sanmıyorum :)

3 yorum:

  1. sabunsu koku sevmiyorsanız almayın derim..

    YanıtlaSil
  2. Hafif yoğun genele hitap etmeyen bir koku ben hiç beğenmedim.Çok kötü

    YanıtlaSil
  3. parfüm hastasıyım. cok güzel bir koku. Parfüm ofiste çekmecemde olduğu için ve de iki gündür mesaiye gitmediğim için Üç gün önce üzerine iki fıs sıktığım gömleği iki gündür evde giyiyorum. mis gibi misk kokularıyla rahtlatmaya devam ediyor.
    emrekulyunus@gmail.com

    YanıtlaSil