22 Ocak 2015 Perşembe

SPICEBOMB - Viktor&Rolf


 Viktor & Rolf'ün 2005 yılında ürettikleri ünlü kadın parfümü Flowerbomb'un erkek muadili olarak piyasaya çıkarttığı Antidote (2006)'tan sonra ürettikleri ikinci parfüm Spicebomb adı ile 2012'de gün yüzüne çıktı. Tasarımcı ikili Flowerbomb ile kadınlara ne verdiler ise aynısını bu sefer baharatlar ile erkeksileşmiş sahiyalar ile erkeğe vermek istediler ve ortaya Spicebomb çıktı.

Spicebom 2012 Ocağında patlayıcı ve dışadönük oryantal odunsu ve baharatsı bir kompoziyson olarak piyasaya çıktı. Parfümcü Oliver Polge markalı baharatlar ile şehvani altnotalar tamamen zıt kokulu bir uyum sağlıyor. Önce bağımlı yapıcı ateşli kısım, sonra ise patlayıcı buzul kısım. Ateşli kısım şili biberi, safran, deri, tütün ve güve otu içerirken patlayıcı kısım ise bergamot, üzüm, pembe biber ve parlak reçine(elemi) içermekte.

 Fabien Baron imzalı şişe adeta bir el bombası görünümünde. Tetik kısmında ise Viktor & Rolf'un logosu bulunmakta. Parfümün reklam tanıtımlarında oynayan model ise Sean O'Pry.

 Nota dizilimi;

 Başta: Bergamot, Limon, Pembe Biber ve Parlak Reçine(elemi)

 Orta: Safran, Tarçın ve Şili Biberi

 Temelde: Tütün, Deri ve Güve Otu





 Spicebomb adını hak eden bir parfüm. Adı ile çelişkiye düşmüyor yani. Ciddi oranda baharatlı bir parfüm. Günümüzde kullanılan baharatlar öyle bir tatlandırılıyor ki bazen oldukça şekerli bir duruma bile gelebiliyorlar bu da onlardan biri gibi biraz. Bu kadar baharatlılığı ön planda olmasına rağmen yine de gayet tatlı bir parfüm. Parfüm notalarına bakınca aslında böyle bir tatlılık beklenmiyor ama ipin ucunu mu kaçırmış tasarımcılar anlamadım ki.

 Bu parfümün neden piyasaya çıktı biraz açık ve ortada. Herkesin sevebileceği, popüler olabilecek ve olma ihtimali de gayet yüksek olan bir parfüm. Ortalama parfüm kullanıcısının rahatlılıkla beğenebileceği ve almaktan da çekinmeyeceği bir parfüm. Yüksek beklentileri olanları iste tatmin etmeyecek zayıf bir parfüm. Benzerleri olarak şunlar gösterilebilir, özellikle başarılı ve popüler parfümler, 1 Milllion - YSL La Nuit de L'Homme - Gucci Pour Homme II gibi popüler kokular ile benzer duruyor bence.


 Başlangıçta son derece tatlı limon ve baharatlar bulunuyor. Başlangıcı bana biraz tatlımsı şurupları anımsattı açıkçası. Aklıma geldi bir anda bilemedim :) Tuhaf tatlılığı olan bir koku var. Mandalina diyeceğim ama mandalina değil. Bergamot ve limonun yarattığı uyum bu. Başlangıcı biraz fazla tatlı geldi bana açıkçası. Ek olarak bu başlangıç kısmında tarçın rahatça hissediliyor.
 Orta notalara geçtiğimizde ise bu baskın tatlı kokuyu bir nebze üzerinden atıyor parfüm. Burada yine baharatlılık hakim. Burası biraz sıcak baharatların hakim olduğu bir yer. Baharatlar oldukça ön planda. Açıkçası ben en çok bu orta kısmı sevdim. Cidden parfümden beklediğim kısım tam olarak burasıydı. Beklentimi orta kısmında vardi parfüm. Yalnız belirteyim her ne kadar parfüm kendini burada gösterse de yapaylık biraz beni rahatsız etti. Hatta hassas olan burnum akmaya başladı biraz.
 Temel notalara doğru yaklaştığımızda yani kapanışı görmeye başladığımızda ise  özellik tütün ön plana çıkıyor ve tütün ile baharatların uyumu cidden çok güzel. Temel notalara ilk geçtiğimizde önce tütün bizi karşılıyor ardından ise deri hissedilmeye başlıyor. Baharatlılık gitgide azalsa da yine de hafifçe hissediliyor. Açıkçası deri olduğunu içeriğinde "deri notası" bulunduğunu bildiğimden fark ettim. Yoksa pek hissedilmiyor pek kaliteli değil yani.

                                            

 Kalıcılık: İyi 7-12 saat arası kalıyor

 Fark edilirlik: İyi, 2 metre uzağınızdan rahatça hissediliyor zamanla kol mesafesi uzaklığına dek düşüyor

 Yaş: 30- 30 yaşın üzeri sevmeyecektir zaten. Genç arkadaşların beğeneceği bir parfüm keza beğendiler de

 Kullanım: Kesinlikle kış ve güz. Yazın denemeyin. Bahar da hadi diyelim yaptınız bir hata yoksa bulaşmayın bence. Gece kullanımı daha uygun.

 Pek fazla özelliği olmayan böyle bir parfüm nasıl bu denli başarı yakalıyor? Eh işte iyi analiz, kaliteli reklam, insanların ne istediğini bilmek, güzel tasarım gibi önemli şeyleri iyi yaparsanız gayet başarılı olabiliyorsunuz bu parfüm yukarıda yazdıklarıma güzel bir örnek.
 Genç arkadaşların özellikle 18-21 arasının çok beğeneceğini düşündüğüm bir parfüm. Oldukça da iltifat alabilirler bu parfümle. Sürprizlerle dolu bir parfüm değil ama kullanırken de sıkılmazsınız bence. Bir deneyin kullanın bence.
 Ben alır mıyım? Almam, zaten bir çok parfümüm var ve Spicebomb'un o parfümlerin arasına girebilmesi için hiç bir artısı yok.

 Ayrıca az kalsın unutuyordum, şişe tasarımı mükemmel olmuş. Ben çok yaratıcı ve etkileyici buldum. Şu el bombası şekli, logonun bağlı olduğu fitil kısmı, cam olmayan yerlerin metalikliği filan 10 numara olmuş bence.

1 yorum: