26 Ocak 2015 Pazartesi

AQVA POUR HOMME - Bvlgari


 Bvlgari tarafından yaratılan bu sucul aromatik parfüm erkeğe enerji ve tazelenme vaat ediyor. Bu vaadini de denizsel notaları ile gerçekleştiriyor. Aqva Pour Homme turuncun ve narenciyenin ferahlatıcı aromaları ile başlangıç yapıyor. Parfümün tam kalbinde bulunan notalar ile bunu devam ettiriyor bunun ana etmeni sanki Poseidon'un okyanusundan alınmış gibi duran suyosunu. Temel notalara geçtiğimiz takdirde ileriuç erkeksiliği sağlayan kehribar mineralleri ve odunsu notalar ile karşılaşıyoruz. Parfümün arkasında bulunan yaratıcı burun ise Jacques Cavallier'e ait.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Turunç, Portakal ve Mandalina

 Ortada: Lavanta, Suyosunu ve Pamuk Çiçeği

 Temelde: Sedir Ağacı, Kehribar, Paçuli, Misk Adaçayı ve Odunsu Notalar






Yaza ait kokulardan biri. Kışın kullanılan yoğun parfümlerin yerine daha doğrusu yanına gelmeye uygun bir parfüm. Ferah, arı ve hafif bir parfüm. Yaz geldiğinde seçenekler dahilinde bulunan parfümlerden biri. Yazın sıcağında kullandığımız parfümleri biraz olsun hafifletmemiz gerekiyor çünkü yoksa güzel kokmaktan ziyade etrafa rahatsızlık vermeye başlıyoruz.

 Bvlgari markasının her halinden çoktan belli olan, yaz için ürettii bir parfüm Aqva Pour Homme yukarıda da bahsettiğim gibi sucul aromatik bir havada yer alıyor. Oldukça ilginç bir şişe tasarımına sahip bu popüler parfüm. Yusyuvarlak deniz mavisi/yeşili gibi cam şişesiyle sanki denizlerin derinliğini size sunarmışcasına bir görüntüsü var.

 Baş notalarında çok yeğni tatlı, birazcık da olsa keskin bir turunçgil karışımı sizi karşılıyor öncelikle. Bunlar portakal ve mandalina. Turunç çiçeğini verdiği hafif çiçeksilik burada eser miktarda hissedilir durumda. Biraz farklılık katarken hoş da bir hava yakalamış ayrıca. Fena bir açılış değil benim fikrime göre, beni rahatsız etmeyen bir keskinlik var. Burnu biraz hassas ve alerjik olanları bir iki kez hapşurtabilir bu başlangıç. Azıcık burnunuz akabilir gibi geldi bana, alerjik olanlardan bahsediyorum yoksa dokunmaz size.

 Orta notalarda ise deniz kıyısındaymış gibi bir hissiyat uyandıran notalar devreye giriyor. Denizin üstü değil de bu kez denizin içini anlatan notalar demek daha doğru olabilir. Suyosunun burada etkisi büyük olmalı. Parfümün asıl tarif edilen karakteri burası olmalı. Burası pek hoş, oldukça başarılı sucul bir yapım olmuş burası. Nasıl diyeyim kimi parfüme göre daha doğal ve amacına daha yatkın bir parfüm olmuş.

 Son olarak gittikçe daha da kuruyan parfüm yumuşak odunsular ve kehribar ile iyice teninize yerleşiyor. Sağlam bir hava uyandırıyor burada. Paçuli yine tatlılığını eklemeyi ihmal etmiyor bu kısımda. Son kısım pek bir sıradan açıkçası. Başta ve ortaki esinti burada sönüyor. Kullanılan kehribar-paçuli ve odunsu hava pek uymamış bence parfümün gidişatına. Ancak belirtmeliyim burası da kesinlikle kötü değil, yalnızca ben daha iyi bir şey beklerdim.

 Kalıcılık: ortalama üstü 7-10 saat arası

 Fark edilirlik: ortalama bir koldan daha uzağa gitmiyor kesinlikle,  gün içinde tazelemek gerekebilir

 Yaş: Özellikle genç arkadaşlar için uygun ve yaş aralığı pek yok gibi bence. 35+ olanlar biraz temkinli olabilir belki almakta.

 Kullanım: Kesinlikle yaz sonraları içinse bahar kokusu. Gündüz kullanımı çok daha baskın.

 Kalıcılığı yaz parfümüne göre iyi olsa da kalılığı pek öyle değil. Benzeri olan Aqva Marine ile karşılaştırılabilir, oldukça yakınlar birbirine.
 Uygun fiyata görüldüğü takdirde rahatça alınabilecek bir parfüm bence. Fazlasıyla işinizi görecektir Bvlgari Aqva Pour Homme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder