24 Ocak 2015 Cumartesi

BURBERRY BRIT - Burberry


Soğukkanlı Burberry Brit for Men modern İngiliz ruhunun geleneklerinden ayrılmadan yapılan mükemmel bir betimlemesi.  Genç İngiliz aktör Hugh Dancy  sırtını yaslamış enfes bir tasasızlıkla oturmakta, zarif ruhani ve felsefi duruşu ile bu yeni kokuyu üzerinde taşımaktadır. Alçakgönüllülük ve kinaye bir şişe içerisinde gündelik hayatın akışına uygun bir kokuya hayat veriyor. Bergamot ve mandalinanın yarattığı turunçgil ferahlığı ile serinlik. Baharatsı notaların zencefil ve kakulenin enjekte edildiği sedir ağacı ile küçük Hindistan cevizinin buluştuğu kalp notaları ise oldukça erkeksi bir dokunuş sergiliyor. Karşınızdaki kişilere bir gonca gül uzatmayı da ihmal etmiyor tabii ki. Temel notalara geçtiğimizde ise şehvani notalar sizi karşılıyor. Nadide egzotik ağaçlar, boz kehribar, tonka fasulyesi ve paçuli. Burberry Brit for Men 2004 yılında Antoine Maisondieu tarafından yaratıldı.

 Nota dizilimi;

 Başta: Mandalina, Zencefil, Bergamot ve Kakule

 Ortada: Küçük Hindistan Cevizi, Gül, Sedir Ağacı ve Baharatsılar

 Temelde: Boz Misk, Sedir, Paçuli, Tonka Fasulyesi ve Oryantal Odunsular








 Burberry'in yarattığı kokular içerisinde bir aralar en popüler olan kokusu. Burberry London çıkınca kaybetti tabi bu yerini. Kabul edelim London oldukça iyi bir çıkış yaptı, patlamada denebilir aslında?! Bu koku için diyebileceğim yumuşak, oryantal odunsu bir koku.

 Nota diziliminde çok farklı, alışılagelmedik şeyler yok. Başlangıç Mandalina, bergamot ve zencefil ile klasik, bir o kadar da güvenilir bir başlangıç. Size güzel bir ferahlık sunacaktır ve bu ferahlığın yanında baharatsılığı da eksik etmeyecektir. Başlangıçtaki bu ferahlık orta notalara geçildiğindeki baharat yoğunluğunu bir nevi seyreltmek için sanırım.

 Çok uzun değil, sıkıldıktan yaklaşık yarım saat sonra orta notalara geçen bir parfüm Burberry Brit.. Orta notalar da yumuşak oryantal bir koku var. Ben orta notasını en çok sevdim bu parfümün. Çok hoş bir gül ve pudramsı hava var. Fakat bu koku yaklaşık bir saat, bir saat on beş dakika civarı sürüyor. Keşke daha uzun sürseymiş :(

 Parfüm yavaş yavaş kurumaya başladıkça ve teninize yapıştıkça temeldeki notalar açığa çıkmaya başlıyor. Paçuli ve sedir kokusunun ön plana çıkması ile çiçeksi odunsu bir hal alan parfüm bu şekli ile yaklaşık 6 saate yakın bir süre daha teninizde kalıyor.


 Kalıcılık: İyi gibi 7-10 saat arası bir kalıcılığı var. İyi bence

 Fark edilirlik: Orta, bir kol mesafesinden uzağa gitmiyor hiç bir zaman. Kurumaya başladıkça teninize yakın kalıyor.

 Yaş: 20-40 arası diyeyim, geniş bir aralık ama uyar bence. Diğer yaş kesimleri için de uygun değil demeyeceğim ama.
 Kullanım: Ben özellikle güz aylarına yakıştırdım bu kokuyu. Kafamda doğrudan güz canlandı. O kahverengi dünya... Kışında pekala kullanılabilir. Sıcak olmayan bahar günleri için de önerebilirim. Yazları ise kullanmayın bence. Gece gündüz ikisine de uygun.

Burberry Brit beğenilmeme ihtimali düşük bir koku. Böyle "Aman aman bu çok iyi, mükemmel bir parfüm." de demeyeceğim öyle de değil çünkü. Hoş ve çekici bir etkisi var. Ne vereceği belli olan ve onu tamamen veren bir parfüm. Alan ya da kullanan pişman olmaz bence. Benim için başarılı bir parfüm Burberry Brit. Rahatça alırım yani.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder