26 Ocak 2015 Pazartesi

THE BEAT - Burberry


 The Beat for Men, Burberry tarafından odunsu aromatik olarak tanımlanan erkek parfümü. The Beat Burberry tarafından 2008 yılında piyasaya sürüldü. Parfümü yaratan burun olarak gözüken kişilerse Olivier Polge ve Domitille Bertier'dir. Baş notalarda kara biber, ağaç kavunu, menekşe; orta notalarda sardunya ve kekik; temel notalarda ise güve otu ve odunsu notalar bulunmaktadır.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Kara Biber, Ağaç Kavunu ve Menekşe

 Ortada: Kekik ve Sardunya

 Temelde: Güve Otu ve Odunsu Notalar





 Burberry'nin modern parfümlerinden biri olarak gözükebilecek bir parfüm. Gayet kaliteli, varsıl ağaçsı notalar ve oldukça hissedilir baharatların yarattığı birlikteliğe dahil olan aromatik otlar bu kokunun bileşenleridir. Odunsu aromatik olarak tanımlanan kendisini gayet dendiği gibi yansıtabiliyor.

 Başlangıçta canlı ve ferah turunçgil açılışı yapıyor parfüm. Buradaki turunçgil ağaç kavunu denen meyve. Bir tür limon aslında bu turunçgil hissi bu meyveden kaynaklanıyor. Çok uzun süre geçmeden aromalı otlar bu kokuya dahil oluyor. Erkeksi çiçeklerin bunda epey bir etkisi var. Daha sonra kapanışa değil bu gidişatı sürdürüyor.

 Orta notalara geçildiğinde yoğun bir biçimde erkeksi baharatlar hissediliyor. Özellikle karabiber ve kekik bu esnada etkin oluyor. Bu kısım etkisini en uzun sürdüren kısım. Buradaki baharatsılar sıcak değil daha çok ferah baharatsılar. Yani sizi boğmayacak dört mevsim kullanılabilecek baharatsılar.

 Parfüm kurumaya başladıkça yani temel notalara geçildikçe çok bir değişiklik olmuyor. Odunsular kalıcılığını uzatmak dışında pek bir iş yapmıyor. Biraz odunsu hava katıyorlar. Özellikle güve otunun etkisi olduğunu söylemeliyim bu konuda.


 Pek tatlılık içermediğini söylemeliyim. Genel olarak hafif buruk, ciddi, koyu baharatsı(biber) ve odunsu tema etkin kılınmış bu parfümde. Kıyaslama niyetiyle belki Terre D'Hermes ile kıyaslanabilir. Biraz andırıyorlar birbirlerini. Fiyat olarak The Beat, kalite olarak Terre D'Hermes daha iyi.

 Yapaylık çok hissedilir değil. Herhangi bir şey hissetmedim veya rahatsız olmadım. Kokusu rahat ilerleyen bir parfüm. Çoğu nota rahatça hissediliyor. Herhangi bir notanın altında diğer notalar baskılanmıyor. Güvenle kullanılabilecek bir koku ama kimilerimiz karabiber kokmaktan hoşlanmayabilir. Karabiber kokmaktan hoşlanmayacak kimseler bence almasın, bir iki kez kullanıp atabilirsiniz köşeye yazık olmasın paranıza. Bence bu parfümü sevmeyenler de bu nedenden sevmiyor. Çünkü pek sevilmeyecek yanı yok.


 Kalıcılık:  İyi sayılır 7-12 saat arası bir kalıcılık gayet yeterli bence

 Fark edilirlik: Ortalama üzeri, bir kol mesafesini ilk başta aşıyor. Sonra geçen zamanla birlikte kol mesafesinden daha uzağa gidemiyor

 Yaş:  Yaş aralığı bence geniş. 20+ diyeyim

 Kullanım: Dört mevsimlik bir koku, özellikle bahar ayları diyebilirim. Gündüz kullanımı daha baskın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder