2 Ekim 2018 Salı

COCO MADEMOISELLE INTENSE - Chanel



Coco Mademoiselle’in kişiliğinin yeni yüzü. tonka fasulyesinin ve vanilyanın mutlak tamamlayıcısı olan  amber ve paçulinin aşırı dozda kullanılması ile yakalanın muazzam uyum sizlere çarpıcı, derin ve alışkanlık yapıcı bir kompozisyon sunuyor.
Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense. Adeta özgür ve büyüleyici bir kadının rahiyası… Odunsu ve amber notalarıyla oryantel kokuya sahip olan sağlam karakterli bir parfüm. Şehvani, derin ve bağlayıcı…

Coco Mademoiselle  Çifte isim, çift karakter. Özgür ve sevecen, yaramaz ve kışkırtıcı, dingin ve aşkın.

Oyunu seven asi bir kadının ortaya çıkartan, gün içinde kendini yeniden keşfetmeye cesaret ettiren, karşısındakinde derin ve duygusal bir iz bırakan…Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense.

Notalar:

 Başta: Limon, Sicilya Portakalı, Kalebriyen Bergamotu

 Ortada: Gül, Yasemin, Meyvemsi Notalar
 Temelde: Paçuli, Tonka, Madagaskar Vanilyası, Beyaz Misk, Laden
Parfüm Kulanma Sanatı:

 Eau de Parfum Intense, cilde veya giysiye cömertçe sıkmanız yeterlidir.
 Gün içinde etkiyi artırmak için, her gün, her gece ve her durumda, bileklerinize, kulaklarınızın arkasında ve dizlerin arkasına uygulayabilirsiniz. Kokunun hissiyatını banyoda kendinize yapacağınız bakım ile daha da arttırabilirsiniz. Geçtiğiniz her yerde izinizi bırakın!



Daha parfümü tanıdırken bile çok fazla şey yazmışım gibi duruyor ama tüm bunlar Chanel'in kendi kullandığı ve yazdığı tanıtım içeriğinin kendisi. Ekstradan eklediğim tek şey sadece nota dizilimi. Eee bir zahmet o da olsun bence. Ayrıca 2018'in en çok aranan ve beğenilen parfümlerinden birisi olması da bence ona bu imtiyazı tanımamıza izin veriyor bence.

CMI(Coco Mademoiselle Intense) orijinal CM'nin(Coco Mademoiselle) izlerini vücüdunda gayet bariz bir şekilde taşıyor. Koklayan birisi kesinlikle dnalarının aynı olduğunu söylecektir.
Açılışı resmen bir narenciye palatlaması gibi. Bir narenciye bostanına girdiğinizi düşünün. Narenciye derken sadece portakalı düşünmeyin ama bir tanden bergamot geliyor burnunuza bir yandan limon geliyor. Başlangıcı ayrıca kullanılan kaliteli notalardan ötürü aromatik bir havaya sahip. Burnunuzdan aldığınız derin bir nefesle ciğerlerinizi CMI ile doldurduğunuzda tüm rahiyaları ayrı ayrı hissedebiliyorsunuz. Parfüm ne içeriyorsa hepsini size gayet başarılı bir biçimde veriyor.

Parfümümüzü sıktıktan bir yarım saat bir saat kadar sonra orta notalara doğru ilerliyoruz. Burada burnunuza çiçeksi kokular gelmeye başlıyor öncelikle ve o çiçeksi kokulara hafiften tatlı rahiyalar eşlik ediyor. Gülün kokusunu hissedebiliyorsunuz. Ben normalde parfülerde gül kokusunu pek sevmem ancak CMI'da kullanılan gül beni kesinlikle rahatsız etmedi. Orta notalarda asıl CM'den olan farkı ortaya çıkıyor. Baştaki açıklamada yazdığım gibi "amber ve paçuli" tam burada ortaya çıkıyor ve parfüme "balsamic" yani reçinemsi bir hava katıyor. 

Bir kaç saat daha sonra parüfm tamamiyle oturuyor ve asıl havasını alıyor artık. Parfümün temel notaları artık meydanda ve diyeceğim tek şey şuş Vanilya. Evet vanilya çok kullanılan bir nota ama Coco Mademoiselle Intense'deki vanilya gerçekten bir başka. Yumuşak, zarif, sizi sarıp sarmalayan sıcacık bir vanilya.


Bu kokuyu şöyle hayal etmenizi istiyorum. Esintili bir vadinin eğimli bir yamacındasınız. Bir narenciye bostanına giriyorsunuz ama dediğim gibi narenciye bostanında tek bir meyve yok. Bergamot, limon, portakal var. Bunların karışımı burnunuza çarpıyor ve ferahlamış, tazelenmiş hissediyorsunuz. Ondan sonra bu koku silinmemişken bir anda ormanın kenarına geliyorsunuz. Ufak ufak yağmur çiseliyor burnunuza hoş bir reçine ve paçuli kokusu doluyor. Bununla mest olmuşken uzanayım diyorsunuz bir anda etrafınızı sıcacık vanilya sarıyor. Afedersiniz saçınıza takılı olan gülden bahsetmeyi unuttum ama onu siz zaten hatırlamasanız da biliyorsunuz :). Böyle bir koku CMI

Kalıcılık: İyi 10-12 saat arasından fazla kalıcılığı var üzerinizde

Fark edilirlik: İyi, kol mesafenizden daha da uzağa gidiyor. Yanınızdan geçenler yahut yanınızda duranlar kesinlikle fark edeceklerdir.

Yaş: Her yaşa uygun bence. 20 altı olmadığınız sürece

Kullanım: Neredeyse 4 mevsim kullanıma uygun. Kış, güz ve bahar kesinlikle uygun ama yazdan emin olamıyorum açıkçası. Fazla sıcakta kullanmadıınız sürece bence mevsime uygun. Kullanım saati olarak da bir şey diyemeyeceğim net olarak. Günün her saati için uygun sanki. Çok sıkmadığınız sürece sabahları da kimseyi rahatsız etmezsiniz.

Sonuç olarak ben 
Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense'i oldukça beğendim. Bence gayet başarılı olmuş. Zaten vanilya benim en sevdiğim notalardan birisi. Güzel bir vanilya oldu mu içim gidiyor. Kokusu şüphesi hoş. Kalıcılık ve fark edilirlik de gayet başarılı. Kesinlikle gayet beğenilecek ve üzerinizdeyken hoş yorumlar alacağınızı düşündüğüm bir parfüm.  Bu denli iyi olmasına karşın Türkiye'de çok kullanılacağını sanmıyorum.($, €)

6 yorum:

  1. Erkek parfumu mu cozemedim de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın parfümü :) sanırım aöıklamaya yazmam lazımdı. Fotoğraflardan ya da matmazel yazmasından anlaşılır sandım

      Sil
  2. Yeni aldığım bi koku çok severek kullanıyorum

    YanıtlaSil
  3. Bir parfüm bu kadar güzel anlatılabilir bu parfümü kullanan biri olarak söylüyorum okurken kokuyu yaşadım (:

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten oldukça bilgilendirici, doyurucu bir içerik olmuş. Ellerinize ve emeginize saglik. Yuzlerce farklı parfüm çeşidini sitemizden de bulabilirsiniz. Küçük bir not bırkamış olayım, www.populermarketim.com

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten oldukça bilgilendirici, doyurucu bir içerik olmuş. Ellerinize ve emeginize saglik. Yuzlerce farklı parfüm çeşidini sitemizden de bulabilirsiniz. Küçük bir not bırkamış olayım, https://www.populermarketim.com

    YanıtlaSil